RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik er nye Playstation 3

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Vi tar en nærmere titt på den nye og slanke versjon av PS3.

(Spillmagasinet): Hvis det er en ting som har blitt og blir diskutert til det kjedsommelige, så er det om Playstation 3 ser bra ut eller ei. Uavhengig av hvilken side du tilhører er det en ting som er sikkert, og det er at maskinen ikke akkurat er liten og nett.

Ny teknologi

Blodfansen mener at størrelsen står i stil til hvor kraftig og mektig PS3 er, mens vi andre sender misunnelige blikk bort på Xbox 360 og spesielt Wii. Nintendos konsoll er virkelig ett stykke briljant design.

Uansett, takket være teknologiske fremskritt og antakeligvis et ønske om en liten makeover, har Sony laget en ny og mindre utgave som skal ta over for den vanlige PS3. Den nye versjonen heter rett og slett Playstation 3 (selv om mange kaller den PS3 Slim) og slippes 1. september. Vi har vært så heldige å få leke mye med maskinen allerede, og er fornøyde.

På størrelse med 360

Nye PS3 er 33 prosent mindre, 36 prosent lettere og trekker 34 prosent mindre strøm enn originalen. Antakeligvis sier de tallene deg ingenting, så tenk heller en Xbox 360 og du er nesten der.

Sett forfra er PS3 fra og med i dag litt lavere og omtrent like bred og dyp som hovedkonkurrenten. Med andre ord er det fortsatt ikke snakk om en liten maskin, men den både er og ikke minst føles langt mindre enn originalen.

Lite nytt

Bortsett fra størrelsen er det lite nytt å melde om. Konsollen kommer med 120 gigabyte harddisk og en Dualshock-kontroller som standard, er litt stillere enn den gamle modellen, pianolakken er byttet ut med en matt overflate og maskinen bærer den nye Playstation-logoen. I tillegg er de trykksensitive «av»/«på»- og «løs ut»-knappene byttet ut med pene, men tradisjonelle knapper.

Se bildene av nye PS3 her:
(Artikkelen fortsetter under karusellen)

2319

Hvis du allerede har en Playstation 3 finnes det ingen god grunn til å kjøpe PS3 Slim, innmaten er helt lik og de to maskinene kan nesten det samme. Forskjellen er stort sett at du ikke kan installere Linux. Vi minner igjen om at du med enkle grep kan erstatte harddisken i den gamke Playstation 3 på egen hånd, til for eksempel 500 gigabyte.

Har du derimot ikke PS3, har det aldri vært en bedre tid å slå til på. De eksklusive titlene står i kø og du får den ifølge meg lekreste og beste versjonen av konsollen. Jeg liker både knappene, stillheten, den matte overflaten og at jeg ikke lenger må sette av flere kvadratmeter av tv-hylla eller stuegulvet til maskinen.

Ny programvare

Samtidig med lanseringen av nye PS3 oppdaterer Sony systemprogramvaren i maskinen til versjon 3.0.

Det nye menysystemet bringer med seg blant annet en «hva er nytt?»-seksjon, en statusindikator som viser profilen din og hvor mange venner som er online, ny venneliste, snarveier til Playstation Store og bedre muligheter til å tilpasse brukeropplevelsen.

Ta en titt på videoen under for en nærmere gjennomgang av de nye funksjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere