RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verden går under

Sist oppdatert:
Luksusprosjekt i Dubai strander.

(LXUS.no) England er forlatt, Australia og New Zealand har smeltet sammen og mannen som har kjøpt Irland har tatt livet av seg. Det skriver The Times Online, som kan fortelle at Dubais prestisjeprosjekt The World er i ferd med å gå under - bokstavelig talt.

KONGEN AV ENGLAND: Sir RIchard Branson plantet det britiske flagget på England under et PR-stunt for The World. Nå man han trolig nøye seg med den mer regnfylte originalen.

LES OGSÅ:
Hvem vil bo i skammens hus?
Slik blir verdens største toppleilighet
Private øyer på billigsalg

Det kunstige paradisøy-prosjektet ble designet som en tro kopi av verdenskartet, og mangemillionærer og kjendiser skulle krangle om å få bosette seg i sitt eget lille land i Den arabiske gulfen. Det tok ikke lang tid før ryktene begynte å svirre om at skuespillerparet Brad Pitt og Angelina Jolie hadde kjøpt Etiopia, og Virgin-gründer Richard Branson plantet flagget i England, hvor han ville bli nabo med Rod Stewart, som skulle okkupere Skottland.

Men dengang ei...

Mange av de som kjøpte øyer var ikke kjendiser, men vanlige investorer som betalte så mye som 70 prosent i depositum. De pengene ser de neppe igjen.

- En haug med møkk

Etter at millioner av tonn med stein ble dumpet ut i vannet og øyene begynte å ta form, stoppet prosjektet plutselig opp. Det som skulle bli et øyparadis av de sjeldne, er må blitt verdens dyreste sjøfartshinder.

(Saken fortsetter under bildet.)

Istedenfor vakkert konstruerte og lett gjenkjennelige landkopier, er øyene i The World nå ikke annet en rufsete klumper med sand som såvidt hever seg over vannoverflaten.

- The World er biltt avlyst. Det ser ikke engang ut som verden. I bunn og grunn er det bare én øy som fortsatt står, og den skal være eid av sheikhen (av Dubai, red. anm.). Resten ser ut som en haug med møkk, forteller en lokal eiendomsmegler til The Times Online.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere