RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens beste på naturopplevelser

Foto: Johan Wildhagen (Innovasjon Norge)
Sist oppdatert:
De norske fjordene får igjen en topplassering av reiseekspertene. - Godt jobbet, sier Trond Giske.

Denne gangen er det National Geographic som igjen rangerer norske fjorder øverst blant verdens reisemål. Det får Hurtigruten til å juble.

Troverdig kåring
- National Geographics store troverdighet og gjennomslagskraft verden over gjør dette til en av de viktigste kåringene i internasjonalt reiseliv. At de norske fjordene nok en gang topper denne listen gir en bekreftelse på hvilke unike naturgitte fortrinn vi har. Vi gleder oss over resultatet og benytter anledningen til å gratulere Fjord Norge med suksessen, sier Christian Bue Nordahl i Hurtigruten.

I samarbeid med National Geographic Center for Sustainable Destinations har magasinet brukt 437 reiselivseksperter, som til sammen har vurdert 133 destinasjoner. Kåringen viser at kysten vår er verdens best ivaretatte og forvaltede reisemål.

- Nesten så godt som det kan gjøres, sier en av ekspertene.

I begrunnelsen trekker de fram den fantastiske naturen og bosettingsmønsteret langs kysten. Lokalbefolkningen ser ut til å dra nytte av turisttrafikken, men en økende cruisetrafikk bør overvåkes nøye.

Les også:Disse damene gjør Norge unikt

Dette er sjette gangen den omfattende kåringen gjennomføres, og for andre gang topper de norske fjordene listen. Sist var i 2004 og i 2007 sikret Lofoten Norge en fjær i hatten med å bli kåret som tredje beste øydestinasjon i verden.

Reisemålene er rangert etter seks kriterier:

  • Miljømessig og økologisk kvalitet
  • Sosial og kulturell integritet
  • Tilstand på historiske bygninger og arkeologiske steder
  • Estetisk tiltrekningskraft
  • Kvalitet på reiselivsforvaltningen og fremtidsutsikter

Hver dag og hele året
Ifølge Bue Nordahl har det vært tette bånd mellom de norske fjordene og Hurtigruten siden Richard With etablerte ruten i 1893.

- Vi går i disse farvannene med 11 skip hver eneste dag året gjennom og de norske fjordene er et av våre sterkeste kort. At norske destinasjoner nok en gang passerer nåløyet til National Geographic forteller at det jobbes riktig i et bærekraftig norsk reiseliv, sier han i en pressemelding.

- Godt arbeid
- Det er veldig hyggelig at Fjord-Norge igjen er kåret til verdens mest attraktive reisemål. Fjord-Norge får spesielt skryt for sin evne til å ta vare på kulturlandskapet, autentisiteten og den spektakulære naturen. Norge skal være et bærekraftig reisemål og kåringen er en anerkjennelse av godt arbeid over tid, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Departementet legger også vekt på at Norge har fått mye positiv oppmerksomhet den siste tiden. De framhever den siste utgaven av magasinet National Geographic Adventure, hvor Norge over sju sider omtales som et nytt mekka for opplevelsesturisme.

I tillegg har amerikanske CBS News og deres nyhetsmagasin «60 minutes» nylig vist en reportasje med spektakulære bilder av ekstremsport fra fjellene i Romsdalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere