RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Olav Hasselknippe (Googlemaps/Scanpix)

Lavpriskonge selger superluksus

Sist oppdatert:
Europris-gründer Terje Høili selger 600 kvadratmeter i Fredrikstad.

Terje Høili (66) tjente seg søkkrik på lavpriskjeden Europris. Nå selger han familiens gamle luksushus på Lisleby, melder Fredrikstad Blad.

SELGE BOLIGEN? Finn megler

Luksusboligen er en av de råeste i Fredrikstad. Med en prislapp på 14 millioner kroner er den også blant de desidert dyreste i plankebyen.

LES OGSÅ: Se Høilis million-ranch

Til sammenligning fikk fortballspiller Raymond Kvisvik mye oppmerksomhet da han for et års tid siden solgte sin villa på Saltnes, noen kilometer unna, for 4,7 millioner.

Høili-familiens bolig i Søren Klæboes vei 10 er på 600 kvadratmeter.

I første etasje finnes en herskapelig entré, en egen avdeling for barn med bad og garderobe, samt et gedigent kjøkken med peis og spiseplass til 12 personer. I samme etasje finnes også en stor spisestue, et bibliotek, en hovedstue med peis og egen tv-stue.

Huset har tre soverom i andre etasje, samt en egen «master-suite», 3 bad, kjøkken med kjølerom og selvfølgelig en egen spa-avdeling. I underetasjen er det også en gildehall med egen inngang, bar og stue.

Om huset er stort og prangende, er annonsen tilsvarende unnselig. Det dreier seg om en Tinde-annonse uten bilde og med fiktiv adresse, Liksomveien (se bilde under).

Hos boligagenten.no får Nettavisen opplyst at de jobber for kjøpere av slike dyre eiendommer.

- Vi annonserer noen boliger som ikke er til salgs på det åpne markedet, forteller en representant for selskapet til Nettavisen. Videre får vi vite at det er DnB Nor Eiendom i Fredrikstad som har oppdraget.

Hos DnB Nor Eiendom opplyses det at salgsoppdraget for Terje Høilis bolig ennå ikke er formelt signert, og at de derfor ikke vil gi noen kommentarer.

Terje Høili er ifølge finansbladet Kapital Norges 34. rikeste mann med en formue på 3,4 milliarder kroner. For et par års siden sto hans nye luskusvilla i Rødsveien i Fredrikstad ferdig. Det er et palass på 3500 kvadratmeter, og en av Norges største boliger.

Høili startet sin karrière som selger av tannbørster i 1977. Han utvidet rask til en rekke andre forbrukerprodukter, og fikk etterhvert grossistavtaler med Europris, Max 20 og Rema 1000. I 2000 kjøpte han 50 prosent av Europris.

I 2004 solgte Høili 80 prosent av firmaet sitt Terje Høili AS til Industri Kapital.

Høili er tidligere fotballspiller på Lisleby FK (1961–1962) og Fredrikstad FK (1962–1973). Han har senere bidratt finansielt til Fredrikstad FK. I 2007 kjøpte Høilis selskap Dikeveien Eiendom AS rettighetene til navnet til Fredrikstad stadion for en femårsperiode. Navnet forblir dermed Fredrikstad Stadion.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere