RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bloggere kan få skattesmell

Sist oppdatert:
- Det var jeg ikke klar over, sier faren til superblogger «Voe».

Norske bloggere kan få reale baksmeller, skriver Dagbladet.

Faren til Norges mest leste blogger, 14 år gamle Emilie «Voe» Nereng, sier til avisen at han ikke var klar over regelverket.

Gaver må innrapportes
Ifølge avisens nettutgave skal alle gaver bloggerne mottar innraporteres til Skatteetaten. «Voe» mottar ukentlig produkter fra produsenter som ønsker PR, og fra tid til annen skriver hun om produktene.

Søndag 4. april postet hun dette innlegget på bloggen sin.

«Men, en dag fikk jeg Eco Fruit Mask i posten, og dette er ikke bare noe jeg sier; jeg elsker den! Den brukte jeg bare i nedeste delen av håret mitt, det ble helt glatt og tuppene så med en gang mye friskere ut. Anbefales sterk!»

Direktør Øivind Strømme i Skatteetaten sier til Dagbladet at hans ansatte innimellom sjekker om gaver bloggerne forteller om på sine sider, er innrapportert.

- I 99 prosent av tilfellene er dette på hobbybasis, men det går en slags uklar grense hvor den samlede verdien blir så stor at det kan regnes som næring. Det er ingen konkret beløpsgrense, og det er heller ingen automatikk i at det blir regnet som næring, men vi anbefaler bloggere som er usikre å ta kontakt med sitt lokale skattekontor. Vi vil gjerne ha en dialog med enkeltpersoner om dette, sier Strømme.

Foreldrene opprettet firma
Ettersom Emilie er under 18 år, ble løsningen at foreldrene opprettet et firma og ansatte Emilie gjennom det.

- Det betyr at vi må betale 14.1 prosent av alle inntekter i arbeidsgiveravgift. Det er penger hun går glipp av, og et tungvint system, men det var løsningen skatteetaten anbefalte. Hvis de nå skal begynne å sjekke gaver får de en jobb som ikke jeg kan se at er verdt det, for så store summer er det ikke snakk om, mener Erling Nereng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere