RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoelgaard gikk alene og vant

Foto: Kristoffer Øverli Andersen
Sist oppdatert:
16-åringen rykka fra feltet på nest siste runde.

TRONDHEIM (procycling.no): Landslagsrytteren Daniel Hoelgaard rykka fra hovedfeltet på nest siste runde i NM-fellesstarten for junior.

Gutten som representerer Sandnes SK er førsteårs junior og startet kjøret på helt rett tidspunkt, ingen av konkurrentene klarte å hente Hoelgaard.

Bak Hoelgaard gjorde hans lagkamerater fra landslaget opp om de to resterende medaljene. Kristoffer Skjerping fra Glåmdal SK og Sven Erik Bystrøm fra Stavanger SK ble henholdsvis andre- og tredjemann.

- Det er helt sinnsykt å slå de som er et år eldre, helt ubeskrivelig, sa Daniel Hoelgaard til procycling.no etter målgang.

- Nå satser jeg videre mot VM, det er neste mål.

Bystrøm vant gaterittet og lagtempoen med Stavanger SK, men i dag ble Hoelgaard for sterk for han og alle de andre norske juniorene.

På nest siste runde var lokalhåpet Andreas Sæterøy Johansen i brudd. Sæterøy Johansen sykler for CK Nor og da han ble hentet så Hoelgaard sitt snitt til å sette inn det avgjørende støtet.

Hoelgaard kom inn til runding med en grei ledelse og klarte en stund å øke ledelsen, etterhvert var det hovedfeltet som tok over initiativet og Stavanger og Glåmdal var lagene som kjørte i feltet bak.

Desverre for disse klubbene var det ikke nok krefter igjen i beina til guttene deres og Hoelgaard kjørte alene over mål.

I spurten bak Daniel var Kristoffer Skjeping sterkest og krysset målstreken foran Sven Erik Bystrøm.

Resultater, 112 km fellesstart
1 Daniel Hoelgaard (Sandnes SK)
2 Kristoffer Skjerping (Glåmdal SK)
3 Sven Erik Bystrøm (Stavanger SK)

Her er alt du trenger til NM på sykkel!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere