RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot å være Facebook-venn med sjefen

Foto: ROBERT GALBRAITH (Reuters)
Sist oppdatert:
Sjefer bør holde seg unna medarbeiderne sine på Facebook, sier jobbekspert.

Vi har alle hørt de forskjellige skrekkhistoriene om folk som ikke har fått en jobb på grunn av ting de har gjort på Facebook og Twitter - og ikke minst de som plutselig har stått uten jobb.

Les også: Fikk sparken etter Facebook-melding

Advarer
Nå går sjefen for bemanningsselskapet Adecco ut og advarer folk mot å blande jobb og privatliv.

- Jeg er overrasket over at så mange norske sjefer har ansatte som Facebook-venner. Sjefer bør holde seg unna medarbeiderne sine på Facebook, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i bemanningsselskapet Adecco i en pressemelding.

Nesten halvparten «blander kortene»
Analyseselskapet har gjennomført en undersøkelse blant norske ledere som viser at 43 prosent av lederne har ansatte blant sine Facebook-venner.

- Ledere som opptrer slik blander kortene. Rollen som leder skal ikke kombineres med å være venn med ansatte på Facebook. Ledere bør spørre seg hva de vil oppnå med å være Facebook-venn med ansatte, sier han.

Ikke lett å avvise sjefen
Et av de stadige problemene som dukker opp for mange er enkelt og greit at sjefen forsøker å legge til de ansatte som venner. Å avvise en slik venneforespørsel kan fremstå noe risikabelt.

- Jeg skjønner at folk synes det kan være vanskelig å avvise sjefen. Men det er best for begge parter å ikke blande rollene. Facebook er en viktig sosial arena der folk skal kunne utfolde seg uten tanke på hva sjefen måtte mene.

Risikoen er åpenbar: Om du er frustrert etter en håpløs dag på jobben, og får et umiddelbart ønske om å dele denne frustrasjonen med dine venner - er det kanskje like greit at sjefen ikke får vite om dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere