RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UP: - Bruk sykkel og beina

Foto: Dag Gjærum/UP
Sist oppdatert:
Utrykningspolitiet mener du har godt av å bevege deg mer.

Skolestart er ofte forbundet med farlige skoleveier i kombinasjon med en rekke uerfarne barn ute i trafikken. Dette får nå UP til å komme med en noe spesiell oppfordring.

- Både barn og foreldre kan føle at skoleveien er trafikkfarlig. Av den grunn velger derfor mange å kjøre sine barn til skolen. Problemet er at dette fører til enda mer trafikk, og dermed enda større fare for flere ulykker, sier UP-sjef Runar Karlsen.

- Få mer ut av dagen
- Både barn og voksen bør bruke sykkel og bena mer. En god spasertur før en lang, stillesittende skole- eller arbeidsdag starter, øker sjansene for at barn og voksne vil få større utbytte av undervisningen og dagens arbeid, mener han.

Ifølge UP vil dagens trafikkbilde fremstå både stort og skremmende for de som nå er på vei til skolen for første gang, og i samarbeid med Trygg Trafikk og Statens veivesen jobber nå UP for å hindre ulykker i forbindelse med skolestart.

Vil ha mange kontroller
- UP vil være tilstede langs en rekke av landets skoleveier med uniformert politi ved skolestart og skoleslutt. Vi vil, gjennom forebygging og kontroller, rette oppmerksomheten mot våre yngste trafikkanter. Vi har ingen å miste, mener UP-sjefen.

Karlsen oppfordrer foreldre til å ikke bare snakke med barna sine om trafikksikkerhet, men også gå gjennom og diskutere skoleveien. Det handler blant annet å sjekke fotgjengerfelt, gangfelt, mulig trafikkpatrulje fra skolen - og kanskje trafikkfarlige snarveier.

Uvettig kjøring av barn til skolen
Ifølge distriktsleder Leon Nordanger i Utrykningspolitiet, vil UP de neste to ukene sette inn mange patrjuljer i forbindelse med skolestart. UP vil både ha fokus på at folk overholder trafikkregler og er hensysnfulle mot barna, men også at sikkerheten til barna som blir kjørt til skolen er god.

- Vi har hatt noen skrekkeksempler der noen har vært snille og tatt med seg hele nabolaget i bilen. Det er neppe noen god idé, sier Nordanger til BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere