RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er flaskehalsen

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Sist oppdatert:
Mandag åpnet senketunnelen i Bjørvika for trafikk i begge løp. Det tok ikke lang tid før det tettet seg til.

Ta en kikk på dette bildet tatt mandag morgen klokka 08.05. Etter åpningen av Operatunnelen må du gjennom denne flaskehalsen for å komme deg til Oslo sentrum. I denne rundkjøringen møtes nå all trafikk inn til Oslo sentrum fra Mosseveien og E6 nordfra.

Hva er dine erfaringer? Si din mening om Operatunnelen og veiomleggingene i kommentarfeltet under saken.

Forventer kø i rushet
- I det nye krysset, som blir flaskehalsen, er det køer inn fra Mosseveien og ned fra Ekeberg, sier Trude Lindstad, operatør ved trafikksentralen hos Statens vegvesen, like før klokka 09. Det er også køer fra Helsfyr og nedover inn mot tunnelen. Hun regner at dette vil gjenta seg mandag ettermiddag.

- Parallelt med det vanlige morgenrushet, var det noe mer kø enn vanlig. Morgenrushet startet også tidligere enn normalt, sier hun til Nettavisen.

Åpent i begge løp
Mandag klokka 06 åpnet senketunnelen i Bjørvika for trafikk i begge løp, og du kan kjøre fra Ryen til Filipstad i én tunnelstrekning.

Svartdalstunnelen, Ekebergtunnelen, Bjørvikatunnelen og Festningstunnelen er ikke lenger fire enkeltstående tunneler, men én stor som er lenket sammen. Den har fått navnet Operatunnelen.

Slik er det nye veisystemet
Er du usikker på det nye kjøremønsteret, så ta en kikk på Statens vegvesens sider om Bjørvikaprosjektet. Her får du en veiledning om det nye vegsystemet, enten i form av animasjoner eller kart som du kan laste ned som PDF-vedlegg.

Se veiledning om det nye vegsystemet her

Tvitrer om trafikkaos
- Omtrent ikke en bil i den nye Operatunnelen i dagmorges?! Sparte meg iallfall 10 min til jobb, tvitret Junebug ved 0730-tiden mandag.

- Hvordan er det mulig å planlegge ny trasé for Mosseveien inn mot Bjørvika uten kollektivfelt?!? Sov dere under reguleringen, Ruter? spør en annen trafikkant på Twitter, Erik Lundeby.

- Nye Mosseveien er åpenbart ikke laget for å bedre trafikkavviklingen. Bussen står nærmest stille, melder Hilde Widerøe Wibe samme sted ved 08.30-tiden.

- Har akkurat brukt en time og 15 min fra Oslo til Oslo! Enda godt Operatunnelen er åpen, skriver Markus Arnet.

Sjekk oppdaterte veimeldinger for Oslo her (Statens vegvesen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere