(SIDE2): Ja, faktisk. I en kommentar skrevet av amerikanske Rene Paulson hevdes det at «sure» personer, eller mennesker som sjeldent smiler, er litt bedre enn dem med et stort smil.

Så Victoria Beckham og Kirsten Stewart kan være tjent med å fortsette å ha strekmunn på den røde løperen ...

Personer med såkalt RBF «resting bitch face», det vil si at man ser sur ut når man har sitt nøytrale ansiktsuttrykk, er nemlig bedre på å kommunisere enn andre.

Vi snakker med ansiktet

Paulson underbygger sin mening med studien fra den iransk-amerikanske professoren og psykologen Albert Mehrabian om at menneskelig kommunikasjon skjer gjennom ikke-verbal kontakt, som vil si i form av ansiktsuttrykk og kroppsspråk.

Han er mest kjent for å ha funnet fram til at det er tre viktige ting som gjelder med tanke på å kommunisere følelser: Ord (7 prosent), tonefall (38 prosent), ansiktsuttrykk (55 prosent).

Dette blir brukt som et eksempel når det gjelder dagens kvinner som møter negative tilbakemeldinger på deres ikke-smilende ansikter. De må raskt lære seg å kommunisere, og også være mer bevisst på både sine egne følelser og følelsene til de rundt seg, heter det ifølge Quartz.

«Sur» = god kommunikasjon

Paulson forklarer fenomenet med RBF videre, og sier at personer som stadig ser sure ut, egentlig er mye bedre på å kommunisere.

- Kvinner som møter en verden som automatisk utstråler negative egenskaper på grunn av deres ikke-leende ansikt, må raskere lære seg å kommunisere, skriver hun og legger til:

- Kvinner som stadig blir misforstått må fokusere mer på ord som folk sier, istedenfor tonefall, kroppsspråk og ansiktsuttrykk. Dette sikrer en mer effektiv flyt av informasjon mellom partene.

Pulson mener at kvinner med RBF-ansikt også må uttrykke seg bedre, og viser til doktor John Lund, som er forsker på mellommenneskelig kommunikasjon. Han sier ofte:

- I stedet for å kommunisere for å bli forstått, må du kommunisere for å ikke bli misforstått.

Så med bakgrunn av dette, kanskje artist og designer Victoria Beckham, «Twilight-skuespiller Kirsten Stewart og relitykjendis Kim Kardashian egentlig bare er utrolig gode lyttere og kommuniserer mye bedre enn de glade kjendisene?

De er i hvert fall blitt kjent for svært sjeldent å trekke på smilebåndet.

Bare se her: