Gå til sidens hovedinnhold

30.000 risikerer å få tilleggsskatt

Skatteetaten er oppgitt over nordmenn, og truer med saftig smell.

31. mai gikk fristen ut for å levere selvangivelsen for næringsdrivende. Men det er langt i fra alle som har levert det de skal.

- I Skatt øst mangler vi fortsatt nesten 30 000 selvangivelser, opplyser seksjonssjef Svein Haddeland til Nettavisen NA24.

Kraftig tilleggsskatt

De som ikke leverer vil få sin inntekt fastsatt ved skjønn, og kan få ilagt stor tilleggsskatt.

- For såvidt gjelder ileggelse av tilleggsskatt i forbindelse med manglende levering av selvangivelse, ilegger vi normalt 30 % av den den skatt som er eller kunne vært unndratt, sier han.

- I enkelte tilfeller kan vi ilegge skjerpet tilleggsskatt på 60 prosent, men dette skjer i beskjedent omfang.

I enktel tilfeller fører det også til politianmeldelse. For 2011 ble 128 næringsdrivende i Skatt Øst anmeldt på grunn av manglende selvangivelse

- Unødvendig

- I det hele tatt ser vi at manglende eller for sent innleverte selvangivelser ofte medfører unødvendig restskatt og innbetalingskrav med de problemer det skaper, sier Haddeland.

Haddeland oppfordrer de som ikke har levert til å snarest levere.

- Selvsagt må selvangivelsen leveres tidsnok for at vi skal få behandlet den, skal den kunne tas henyn til ved ligningen. Selvangivelsen må derfor leveres så raskt som mulig, oppfordrer Haddeland.

Skatteoppgjørets første pulje for næringsdrivende skal være ferdig 7. august, mens andre pulje er klar 16. oktober. Klagefristen går ut 27. november.

Både enkeltmannsforetak og aksjeselskaper

Skatt Øst har ansvar for fylkene Akershus, Oslo, Østfold, Hedmark og Oppland, og har totalt 258.000 næringsdrivende under sin paraply. Det betyr at nesten 12 prosent ikke har levert si selvangivelse.

Det fordeler seg på denne måten:

  • Personlig næringsdrivende: 145 000, hvorav 12 000 ikke har levert
  • Aksjeselskaper: 104 000, hvorav 16 000 ikke har levert
  • Deltakerlignede selskaper: 9 000, hvorav 1 700 ikke har levert
Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet

Kommentarer til denne saken