Gå til sidens hovedinnhold

30 prosent mister P4

P4 står fast på at så mange som 70 prosent skal kunne ta inn kanalen også over nyttår. Men det blir nok en del skuffede lyttere.

– P4s klare inntrykk er at myndighetene ønsker at flest mulig mennesker skal ha tilgang på et bredest mulig radiotilbud. Dette inkluderer også P4 på våre nye frekvenser, sier informasjonsdirektør Ole Tom Nomeland i P4.

Allerede i vår inngikk P4 en avtale med Norkring som garanterte en utbygging til minst 70 prosent fra første sendedag etter nyttår. Men på tross av dette vil det sitte en god del skuffede lyttere.

- Vi vet at det er mange som er bekymret for at de skal miste oss og vi jobber for å sikre best mulig dekning, men av tekniske årsaker kan vi ikke få full dekning, Nomeland videre.

- Dette er et nett det er dyrere å bygge ut og vi vet at det ikke er mulig å bygge ut helt, sier Nomeland som legger til at de har planer om å bygge ut til minst 80 prosent dekning. I dag har kanalen en dekning på rundt 93 prosent.

Flere lokalradiokanaler har uttrykt bekymring for at det nye nettet skal ødelegge den tekniske kvaliteten på deres sendinger.

–P4 og KKD er også enige om at det nye nettet ikke skal ødelegge for dekningen til andre radiokanaler, sier Nomeland.

– Som allmennkringkaster er det vår oppgave å sikre distribusjon til størst mulig del av befolkningen. Dette er et overordnet, kulturpolitisk mål som gjelder for alle allmennkringkastere. I tillegg er det naturlig at P4 søker bredest mulig distribusjon for å sikre den kommersielle verdien for våre annonsører

Dette betyr at P4 så fort som mulig kommer til å jobbe for å sikre seg dekning i de kommersielt mest attraktive områdene.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre