Gå til sidens hovedinnhold

30 reddet opp fra sjøen

Et skip med 1414 passasjerer har sunket i Rødehavet. 20 døde og 30 overlevende er hentet opp av sjøen.

Sjøfartsdirektør i Egypt, Taha Marzouk, sier at skipet har sunket.

Fire redningsskip har fredag etteriddag kommet til stedet der båten har sunket. En tejenestemann ved sjøkontrollen i Suez bekrefter overfor AP at 20 lik er hentet opp av vannet, og at 30 overlevende er reddet.

En talsmann for den egyptiske ambassaden i London, Ayman al-Kaffas, sier til BBC at dusinvis av lik er dradd opp av vannet, og at redningsmannskapene har sett flere livbåter.

LES OGSÅ:Uvær herjet Rødehavet

Ingen vestlige
De fleste passasjerene var egyptiske arbeidere som jobber i Saudi-Arabia, sier kilder til nyhetsbyrået. Andrea Odone i operasjonsavdelingen ved hovedkontoret i Kairo sier til TV 2 Nettavisen at ingen av passasjerene var vestlige.

Den norske ambassaden i Kairo undersøker om det kan ha vært nordmenn med båten.

- Vi forsøker å bringe det på det rene. Men våre kontakter mener det er lite sannsynlig at det var norske om bord, sier ambassadesekretær Tor Kinsarvik Engen til TV 2 Nettavisen.

Forsvant fra radar
Cruiseskipet forsvant fra radarskjermene kort tid etter at det hadde seilt fra havnen Duba vest i Saudi-Arabia klokken 19 lokal tid torsdag kveld, sier sjøfartstjenestemenn til AP.

Administrativ leder i selskapet, Adel Shukri, sier til BBCNews at etter det han vet, ble ikke noe SOS sendt ut fra mannskapet.

Saudiarabiske og egyptiske marinefartøyer og helikoptre leter nå etter overlevende. Fra helikoptrene skal de ha sett lik som flyter i sjøen der fergen sist ble sett, og de skal ha observert livbåter med mennesker i i området.

Fergen skulle ha ankommet den egyptiske havnen Safaga klokken tre om morgenen lokal tid, men kom aldri frem.

- Vi mistet all kontakt med skipet kort etter at det forlot den saudiarabiske havnen, sier en tjenestemann i Suez til AP.

- Ikke bevist
Ved hovedkontoret til selskapet som eier båten, El-Salaam Maritime Transport Co, får TV 2 Nettavisen klokken 13 beskjed om at det ikke er sikkert båten har sunket.

- Fartøyet forlot Duba i går, og har ikke blitt observert siden. Det er foreløpig ingen bevis for at den har sunket, men redningsmannskap som er ute med helikopter og båter melder at livbåter kan være observert, sier Andrea Odone til TV 2 Nettavisen.

Odone opplyser at rederiet har sendt tre skip til området der den forsvunne båten sist ble observert. Han sier også at det er godt vær i området.

- Det var 1318 passasjerer på skipet, og et mannskap på 96, sier han.

De fleste er egyptere og saudiarabere, og noen av dem er pilegrimer.

Borte fra radar
Skipet er eid av det egyptiske selskapet El-Salaam Maritime Transport Co., og hadde minst 1300 passasjerer. Selskapet bekrefter at det er MV «Salam Boccaccio 98» som er forsvunnet. Båten tar etter ombygning 200 biler og 1300 passasjerer.

Den svenske nettsiden «faktaomfartyg» skriver at båten ble bygd i 1970 av Italcantieri S.p.A. i Castellamare di Stabia i Italia. I 1999 ble den solgt til det egyptiske selskapet.

Ulykkesbåtens søsterskip, al-Salam 95, sank i Rødehavet i oktober i fjor. Da omkom to personer, og 40 ble skadd, melder BBC News.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken