RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne mobilen vil økonomisjefen elske

Sist oppdatert:
Nokia E5 er en businessmobil på krisebudsjett.

[Mobilen.no]: Nokia E5 er en proffmobil med qwerty-tastatur og norske tegn.

Den fungerer som raskt modem for mobilt Internett, og den kan lese e-post fra businessløsninger som Exchange Server og Lotus Notes.

Den har GPS med gratis navigasjon, og programvare for opprettelse, behandling og lesing av Office-dokumenter.

Når den i tillegg er svært rimelig i innkjøp ligger det meste til rette for at den skal bli en salgssuksess i et businessmarked som ennå kjenner etterdønningene av finanskrisen.

For selv om E5 har underholdningsfunksjoner som musikk, filmavspilling og mobilspill, så er dette først og fremst en business-mobil. De viktigste argumentene for å velge den er pris, funksjonalitet og batterikapasitet.

Tastatur
E5 er antakelig den rimeligste mobilen for den som må ha en fullverdig business-mobil. Samtidig mangler den litt på å bli det ideelle lommekontor. Her er det først og fremst skjermstørrelsen og et litt vrient tastatur som svekker brukeropplevelsen. De fleste vil antakelig skrive raskere på et standard T9-tastatur med større taster, og det føles tungvint å surfe på Internett med tastenavigering.

Er du en businessbruker som er avhengig av å få jobben gjort, så er E5 absolutt et alternativ. E5 er ikke lekker nok til å matche din forgylte fyllepenn, men vil du bare ha et greit arbeidsverktøy, så gjør E5 nytten.

For ungdom, studenter og andre med trange budsjett, så er Nokia E5 absolutt et alternativ det er verdt å se nærmere på. Musikkspilleren er ikke så verst, og til meldinger, e-post og sosiale medier er E5 absolutt brukbar.

Terningkast 4

Les hele den fyldige testen av Nokia E5 her.

Pluss: Qwerty med norske taster, lav pris, raskt modem for mobilt Internett, Wi-Fi, FM-radio, Office-applikasjon.
Minus: Litt stive taster, svakt kamera, kjedelig design.

Alternativer
Det kan også være verdt å se på Nokia E72. Den er ett år gammel, men fikser alt E5 kan, og ser bedre ut. Den har i tillegg optisk styrefelt. Men du må regne med å betale noen hundrelapper ekstra. 

To liknende modeller med tastatur og businessfunksjoner er Samsung B7330 og Sony Ericsson Aspen. Disse har omtrent samme form som Nokia E5, men kjører operativsystemet Windows Mobile.

Sjekk billigste pris på Nokia E5 i vårt prissøk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere