RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Audis nye A6

Sist oppdatert:
Den nest mest solgte bilen fra Audi kommer i ny utgave.

A6 er Audis nest mest solgte modell, og i dag har de offisielt avduket den nye bilen.

Og det første som kanskje slår deg er at det designmessig langt på vei er en A7 med en anelse inspirasjon fra BMW.

Målmessig er den 4,92 meter lang, 1,87 meter bred og bare 1,46 meter høy. Bagasjen rommer 530 liter.

300 hesters quattro
Men la oss hoppe rett til det morsomme: Bilen er i stor grad produsert i aluminium for å holde vekten nede, og for dem som ønsker det: Ja, Quattro er selvsagt tilgjengelig i nyeste utgave.

På motorsiden vil det være fem motoralternativer - to bensin og tre diesel - fra 177 til 300 hestekrefter.

Audi hevder at de har kuttet drivstofforbruket med opp til 19 prosent (!) i forhold til dagens A6. Med den minste dieselmotoren, 2-liters TID med 177 hestekrefter, skal kunne få et blandet utslipp på 0,49 og offisielt CO2-utslipp på 129 gram/km.

Viderefører Google Earth
På sine siste modeller har Audi satset stort på sitt system Audi MMI, som er en multimediepakke med GPS, lyd og alt du kan forvente. Du vil finne den samme løsningen i A6, som i A7 og A8, der de har implementert støtte for Google Earth på kartvisningen.

- Audi A6 er en svært viktig modell for oss. Vi gleder oss til å presentere nye Audi A6, jeg er ikke i tvil om at den vil være klassens mest innovative og sportslige bil, sier Vidar Eriksen, direktør for Audi hos importøren Harald A. Møller AS.

- Bare ved å titte på Audi A7 Sportback kan man tenke seg til hva vi har i vente. Prisene på nye Audi A6 er ennå ikke klare, men vi er trygge på at prisene vil glede både nye og eksisterende kunder, avslutter Vidar Eriksen.

Dagens A6 med 2-liters motor koster fra 460.000 kroner, og opp til 1,25 millioner for 257 hk-utgaven med quattro - hvis vi ekskluderer S6 og RS6.

Lanseringen i Norge vil foregå i mars neste år, men når den vil være leveringsklar er ikke kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere