RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ap mer populistisk enn Frp

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)
Arbeiderpartiet er mer populistiske enn Fremskrittspartiet. Det mener Høyres nestleder Jan Tore Sanner.

Høyres sentralstyre oppsumerte i dag den politiske høsten så langt, og partileder Erna Solberg roste Fremskrittspartiet for å ha bidratt til at Stortinget har klart å samle seg om et budsjett på en sivilisert måte.

- Mitt håp er at budsjettavtalen bærer bud om et mer ansvarlig og konstruktivt Frp, sa Høyre-lederen i sin tale til sentralstyret.

Populistiske mestre
Arbeiderpartiet fikk passet påskrevet som landets mest populistiske parti, da TV 2 på en pressekonferanse etter sentralstyret ba Høyres ledelse rangere opposisjonspratiene. Høyre-lederen mener Arbeiderpartiets vilje til å behandle pensjonsreformen før valget er det endelige beviset på hvor Arbeiderpartiet står på denne skalaen.

- Om de ikke vil behandle den før valget da har de bevist at de har ofret langsiktighet fremfor populisme, svarte Solberg på TV 2s spørsmål.

Høyres nestleder Jan Tore Sanner grep ordet og gikk enda lenger.

- Det ramler jo penger ut så fort en arbeiderpartipolitiker snakker, repliserte han.

SV dikter opp virkeligheten
Også Sosialistisk Venstreparti fikk gjennomgå, særlig for iveren etter å fortelle hva alle andre partier vil gjøre etter valget.

- Høyrepolitikk trenger ikke diktes opp av Kristin Halvorsen, vår politikk blir gjennomført hver eneste dag, sa Erna Solberg.

Hun føyde til at i hennes verden eksisterer det noe som heter økonomisk vekst, noe SV som det eneste parti ikke har tatt høyde for i sin oppstilling av hva Høyre trolig kan tenkes å komme til å gjøre om de beholder makten etter valget.

- Med SVs oljepolitikk ville vi jo i tilegg ha manglet mange milliarder i norsk økonomi, sa Solberg.

Vil inn i EU
I helgen er det ti år siden det norske folk sa nei til EU-medlemskap. Høyrelederen sa i sin tale i dag at det er på tide å legge fortiden bak seg og se fremover.

- Vi har meldt oss inn i byråkratiet gjennom EØS-avtalen, nå er det på tide å bli medlem i demokratiet, sa Solberg til applaus fra partifellene.

Hun utfordret også Arbeiderpartiet til å si klart ja til EU, slik at Høyre ikke blir stående som det eneste partiet som ønsker å melde Norge inn i EU.

- Mitt håp er at det ikke skal ta ti nye år, men at debatten kan komme i neste stortingsperiode, sa Solberg.

Hun ba deretter Arbeiderpartiets EU-utvalg studere Høyres programformuleringer om EU, og slutte seg til at det bør arbeides for et EU-medlemskap så snart som mulig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere