RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canal Digital-kunder får WiMP

Den norske Spotify-konkurrenten WiMP og Norges største TV-distributør har inngått et samarbeid som går ut på at alle Canal Digital-kunder vil få gratis tilgang til WiMP.
Den norske Spotify-konkurrenten WiMP og Norges største TV-distributør har inngått et samarbeid som går ut på at alle Canal Digital-kunder vil få gratis tilgang til WiMP. (Foto: montasje)
Sist oppdatert:
En av tre nordmenn får musikk uten ekstra kostnad.

[Teknofil.no]: Den norske Spotify-konkurrenten WiMP og Norges største TV-distributør Canal Digital har nylig inngått et samarbeid som går ut på at alle Canal Digital-kunder vil få gratis tilgang til WiMP via sine TV-abonnementer. Dette medfører at 700 000 norske husstander i løpet av våren vil få tilgang til å streame musikk døgnet rundt uten ekstra kostnad.

Kunder av Canal Digitals satelitt- og kabel-TV-abonnementer vil få tilbud om tjenesten på sin datamaskin, og kan også velge et familieabonnement med tre kontoer som har prisrabatter. Avtalen innebærer full tilgang til WiMP – det vil si at man får oppleve hele musikkbiblioteket uten restriksjoner og eventuelt få oppgradert til mobilklientbruk hvis man ønsker det.

Stor optimisme

Kenneth Tjønndal Pettersen, informasjonsdirektør i Canal Digital
Kenneth Tjønndal Pettersen, informasjonsdirektør i Canal Digital

"Denne avtalen bidrar til å løfte vårt digitale underholdningstilbud til et nytt nivå. At vi nå kan inkludere WiMP – med millioner av låter – i TV-abonnementet til rundt 700 000 kunder tror vi både vil glede våre kunder og endre måten mange nordmenn konsumerer musikk på," sier Kenneth Tjønndal Pettersen, informasjonsdirektør i Canal Digital.

Også representanter fra Platekompaniet, Sony Music, Warner Music Nordic, EMI Norge og TONO stiller seg svært positive og ser frem til utføringen av avtalen med stor optimisme.

WiMP forsøker å skille seg ut fra andre musikkstreamingtjenester ved å føre en redaksjonell profil – der en lokal redaksjon velger ut og anbefaler sanger, album og artister og setter sammen spillelister etter ulike temaer. I tillegg samarbeider WiMP med artister for å tilby eksklusiv musikk for sine brukere.

Om dette nye samarbeidet bærer frukter gjenstår å se – men det er uansett ikke småtterier WiMP har lagt seg ut med nå som avtalen med Canal Digital er i boks. Hva tror du? Vil denne avtalen bidra til å styrke WiMPs stilling overfor Spotify i markedet?

Les også: Slik blir Canal Digital Go

(Kilder: Aftenposten, Cision Wire)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere