RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advokat tett knyttet til Jim Wolden

Sist oppdatert:
Advokat Dennis Ekpete har i en årrekke vært en sentral støttespiller for T5PC-gründer Jim Wolden i ulike prosjekter, og fremstår nå som miljøets mystiske mann.

Da Økokrim i november slo til mot en rekke steder i Oslo-området, ble også kontoret til advokat Dennis Ekpete ransaket. Ekpete ble ikke siktet i saken, men det kom frem at penger som ble innbetalt til T5PC, gikk via Ekpetes klientkonto etter at han bistod i forbindelse med å flagge T5PC-systemet hjem til Norge.

Til TV 2 Nettavisen sa Ekpete den gang at han bare hadde observert at det gikk penger gjennom en klientkonto han hadde lånt ut av praktiske grunner, og tonet ellers ned sin rolle.

TV 2 Nettavisen kan nå avsløre at Ekpete i mange år har spilt en sentral rolle i de mange systemene den bedrageridømte T5PC-toppen Jim Wolden har bygd opp. Dette har skjedd både før han begynte å jobbe for det tunge advokatfirmaet Selmer, og mens han jobbet der.

Etter det TV 2 Nettavisen får opplyst, har Ekpete i større og mindre grad vært involvert i følgende Wolden-prosjekter:

  • Alpha Club
  • Business Club
  • Nettreiser
  • Network Holiday
  • Club Coyote

Aller mest engasjert var Ekpete i Alpha Club-systemet, som ble beskyldt for å være en pyramide, uten at dette ble juridisk fastslått. Nå er selskapet uansett konkurs. Jim Wolden var en sentral super-selger i Alpha Club.

Jobbet intenst
I perioden før han i august 2001 begynte som advokat i Selmer, jobbet Ekpete nærmest på heltid med Alpha Club.

TV 2 Nettavisen har snakket med en som var til stede på et av vervemøtene til Alpha Club. Vedkommende forteller at Ekpete spilte en aktiv rolle i vervingen, og opptrådte på scenen.

Andre kilder bekrefter at Ekpete var sentral i Alpha Club og hadde et stort antall medlemmer under seg i sitt system. Flere kilder forteller også at Ekpetes juridiske bakgrunn av selgerne i systemet ble brukt som argument for seriøsiteten til Alpha Club.

Etter at Alpha Club begynte å gå dårligere, skal Ekpete sammen Wolden og noen andre ha fått ideen til Business Club, hvor planen var å lag en bedre utgave av Alpha Club. Men dette gikk like dårlig som Alpha Club.

Flere virksomheter
Deretter startet Wolden virksomheter under navnene Nettreiser, Network Holdiay og Club Coyote - det siste en klubb med pene jenter, etter modell av filmen Coyote Ugly.

I forbindelse med disse virksomhetene skal Ekpete ha fungert som tilrettelegger og rådgiver for Wolden. Det bekrefter blant andre Rolf Helberg jr. til TV 2 Nettavisen. Helberg anmeldte i sin tid Jim Wolden for å få penger han mente Wolden skyldte ham.

Ifølge Helberg skal Ekpete blant annet ha bistått med å etablere selskapsstrukturen, som blant annet har forgreninger til Belize i Mellom-Amerika. Dette skal ha skjedd mens Ekpete var ansatt i Selmer, hvor han var frem til begynnelsen av 2003, da han etablerte egen virksomhet, og snart ble sentral i forbindelse med T5PC.

TV 2 Nettavisen har i en uke forsøkt å få kontakt med Ekpete. Han besvarer ikke henvendelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere