RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Etter å ha strippet Dell XPS 15 ned til margen, pusset litt på utseendet og gitt den et nytt navn, kan endelig Dell XPS 15z se dagens lys.
Etter å ha strippet Dell XPS 15 ned til margen, pusset litt på utseendet og gitt den et nytt navn, kan endelig Dell XPS 15z se dagens lys. (Foto: Hardware.no)

Folke-PC på slankekur

Sist oppdatert:
Dells nye skjønnhet er lettere og lekrere enn storesøstra.

[Teknofil.no]: En stilig 15-tommer bærbar datamaskin er det nok ikke mange som kan forakte. Men kombinasjonen av lekkert utseende, kraftig maskinvare og en smal profil er ikke alltid enkel å få til. Apple er kjent for å balansere denne likningen veldig godt med deres MacBook Pro-serie, men Dell har ikke lyst1 til å stå på sidelinjen lenger.

Etter å ha strippet Dell XPS 15 ned til margen, pusset litt på utseendet og gitt den et nytt navn, kan endelig Dell XPS 15z se dagens lys. Denne modellen trekker mange likheter fra storesøster, men skiller seg også ut på flere viktige steder for å heve eksklusiviteten litt.

Lett og nett

Med XPS 15z sikter Dell på de som er ute etter en helt moderat kraftig bærbar datamaskin, og som er villig til å betale noen tusenlapper ekstra for et pent utseende og lav vekt. XPS 15z er for eksempel 200 gram lettere enn Dell XPS 15, og kun 2,5 cm tykk i motsetning til 3,8 cm som XPS 15 er.

Ytelsesmessig har ikke XPS 15z noe spesielt å tilby, og i den nylig testede Asus K53SV finner vi kraftigere maskinvare til halve prisen av den raskeste utgaven av XPS 15z. K53SV har derimot ikke den samme gode skjermen som XPS 15z kan skryte av.

Foruten den høyoppløste skjermen, er det det også veldig behagelig å jobbe med det gode tastaturet og den store pekerflaten til XPS 15z. Batteritiden er god, og vi liker at Dell har fokus på pen design. Men vi synes også at maskinen faller gjennom på flere viktige elementer.

En plastremse som går mellom skjermfestene, ujevnt baklys i tastaturet og det svake skjermlokket virker litt billig utført. Det er i tillegg synd at det skal være så vanskelig å oppgradere maskinvaren i XPS 15z, særlig siden den ikke kan bli levert med en SSD.

For nesten 9 000 kroner burde vi kunne forvente litt kraftigere ytelse og helst ingen dårlig utførte designdetaljer. Vi savner også muligheten til å bestemme mye av maskinvaren selv, slik som Dell tross alt er kjent for å tilby. Vi føler vi får for lite igjen for pengene med XPS 15z, og derfor vil vi ikke gi den et anbefalt-stempel.

Kort oppsummert

+ Høyoppløst og god skjerm

+ Behagelig tastatur og pekerflate

+ Bra batteritid

- Lite ytelse for pengene

- Noen billige designdetaljer

- Vanskelig å oppgradere minne og harddisk

- Få konfigurasjonsmuligheter

- Blir varm på undersiden

Vil du vite mer?
Les hele testen av Dell XPS 15z på Hardware.no.

Andre alternativer

For de som har lyst på en god bærbar maskin som takler de fleste oppgaver, og som gir fleksibilitet både hva ytelse og pris angår, anbefaler vi å ta en kikk på Dell XPS 15. Vi anbefaler også Asus K53SV fordi den gir så mye for pengene.

Går du opp i pris, i stedet for nedover, kan kanskje en Apple MacBook Pro friste. Vi synes denne maskinen er mer gjennomført enn Dell XPS 15z er, men gir derimot mye mindre ytelse for pengene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere