RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TOM GUSTAVSEN (RB.no)

Nekter å betale 700 for dette

Sist oppdatert:
Dekket på bilen til Jan-Erik Jørgensen berørte den hvite streken i asfalten. Det nekter han å betale bot for.

(RB.no): Lillestrøm-mannen Jan-Erik Jørgensen parkerte bilen sin på Meieritomta i hjembyen nylig. Han betalte P-avgift og skulle bare et raskt butikkærend. Da han kom tilbake 20 minutter seinere lå en gul lapp på frontruta:

– Jeg hadde betalt avgift, men hjulet sto på streken. Dette mener Q-Park skal koste 700 kroner. Det nekter jeg å godta, sier Jørgensen til Romerikes Blad.

Bevisst på streken
På kontrollavgiften har P-vakten skrevet følgende under «tilleggsinformasjon»: «dekkene opp i strekkene». Bileieren forklarer hvorfor han parkerte på streken:

– Dette fordi det står en skiltfot foran bilen innen for den oppmerkede plassen. Skal jeg kjøre innenfor denne blir jeg stående så tett mot motsatt bil at jeg ikke kommer ut av bilen. Det er heller ikke snakk om dobbeltparkering; at jeg opptar to plasser eller plassen ved siden av. På min høyre side er det ingen P-plass, men ut- og innkjøring.

Jørgensen har sendt klage.

– Jeg har store problemer med å forstå og akseptere riktigheten av denne kontrollavgiften. Boten ble skrevet et par minutter etter at jeg parkerte, og det virker som om P-vakten har stått klar. Dette strider mot folk flest sin rettsoppfatning og er meningsløst, mener han.

Du kan se dokumentasjonsbilde Jørgensen tok av situasjonen her.

Villig til rettssak
Jørgensen har ikke fått parkeringsbot på 25 år, og sier han er villig til å gå til rettssak – om nødvendig – for å slippe boten.

– Jeg betaler alltid P-avgift og bestreber meg til å overholde lover og regler. Jeg ønsker heller ikke å betale kontrollavgiften før klagesaken er behandlet. Om dette skjer i P-klagenemnda, forliksrådet eventuelt ved en rettskraftig dom vil tiden vise, understreker Jørgensen.

Har du opplevd noe lignende? Send oss et tips!

– Kan stå på streken
Kontrolldirektør Lars Monsen i Q-Park sier til Romerikes Blad at han ikke har sett dokumentasjonen i den konkrete saken, og at han tidligst kan gjøre dette mandag. Derfor vil han kun uttale seg på generelt grunnlag.

– Generelt kan jeg si at vi følger parkeringsklagenemndas retningslinjer. De sier at minst ett av bilens hjul må være helt utenfor den hvite linja – altså slik at dekket er så mye utenfor at det ikke er i kontakt med hvitmalingen – før vi kan ilegge kontrollavgift med begrunnelse om at bilen er utenfor oppmerkede plasser, forklarer Monsen til RB.

– Kjenner ikke vaktene disse reglene godt nok?

– Alle vaktene skal være klar over reglene, men de kan gjøre feil. Skulle det vise seg at vi må informere mer vil vi gjøre det, sier kontrolldirektøren.

– Spekulerer dere i at folk som parkerer ikke kjenner reglene, og aksepterer boten?

– Vi spekulerer ikke i dette. Vi jobber for kunder som eier parkeringsplassene, og er avhengige av å opptre ryddig og ordentlig for å få videreført kontraktene våre, sier Monsen.

Denne saken er levert av RB.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere