RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Økokrim har tatt ut siktelse mot gjødselkjempen Yara. Her er selskapets finans- og strategidirektør Hallgeir Storvik blant annet siktet.
Økokrim har tatt ut siktelse mot gjødselkjempen Yara. Her er selskapets finans- og strategidirektør Hallgeir Storvik blant annet siktet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Yara-siktet løslatt av Økokrim

Sist oppdatert:
Men han er fortsatt siktet i korrupsjonssaken som er under etterforskning.

Finansdirektør Hallgeir Storvik i Yara ble fredag kveld løslatt av Økokrim. Han er fortsatt siktet i korrupsjonssaken som er under etterforskning.

- Vi fant det ikke nødvendig å holde ham i arresten over natten. Han er løslatt mot taushetsplikt, men vi utelukker ikke at det kan bli aktuelt med nye avhør senere, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim til NTB.

Den andre Yara-toppen som ble pågrepet og siktet fredag, Tor Holba, er fortsatt i politiets varetekt. Djupesland vil ikke gå nærmere inn på hvorfor, men sier avhørene av Holba fortsetter lørdag.

- Han erklærte seg ikke skyldig i straffbare forhold, men ønsket samtidig Økokrims etterforskning velkommen. Jeg er godt fornøyd med sakens utvikling, sier advokaten.

Skarning har godt håp om at Storviks status om kort tid vil bli endret fra siktet til vitne, men dette vil ikke Økokrim gå god for. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere