RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(ØP/Bjørn-Tore Sandbrekkene)

Reduserer reisetiden med 30 min.

Sist oppdatert:
Sindre Schulstock var først ute på nye E18, og fikk blomster av Jens.

Sindre Schulstock fra Sandefjord pendler fra Sandefjord til skole i Porsgrunn. Nå reduserer han reisetiden fra 30 til 20 minutter hver vei, skriver Østlands-Posten.

- Tror dette blir veldig bra. Veien ser flott ut, og fint å kunne spare tid, sa Schulstock til avisen.

Onsdag var han den første som fikk kjøre på den nye E18 traseen mellom Sky og Langangen, og dermed vanket det både blomster og hilsener fra statsminister Jens Stoltenberg.

- Litt artig å være først. Hadde ikke regnet med å få blomster fra selveste statsministeren, men det ble det jo litt ekstra stas av da, sa han.

Landets flotteste rasteplass

Det var Stoltenberg som foretok den høytidelige åpningen, skriver TA.no.

Og det var svært mange personer til stede. Gjestene ble busset inn fra Farriseidet til det store åpningsarrangementet onsdag morgen. Åpningen foregikk på det som etter sigende skal være den flotteste rasteplassen i landet.

I tillegg til samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa er også porsgrunnsordfører Øystein Beyer tilstede under åpningen sammen med fylkesordfører Terje Riis Johansen.

Færre ulykker

Statsminister Jens Stoltenberg fokuserte på trafikksikkerhet i sin tale under åpningen.

- Det er alt for mange som skades og alt for mange som blir drept. Desto viktigere er framgangen i arbeidet med trafikksikkerheten. Det ser vi i Vestfold. Antallet drepte har gått kraftig ned etter at de nye veiene ble åpnet, sa Stoltenberg.

På landsbasis ble 168 personer drept i trafikken i fjor. Dette er det laveste antallet drepte siden 50-tallet. Uansett er det 158 for mange. De som mister sine kjære opplever sjokk og sorg. Det sitter mangte igjen i dyp sorg og savn over dem som mistet livet, sa statsministeren i sin tale.

Startet i 2009

Arbeidene med ny firefelts motorveg med total bredde 23 meter fra Sky til Langangen startet sommeren 2009.

Prosjektet er 11 kilometer langt og omfatter fire tunneler, to miljøtunneler og åtte bruer. I tillegg skal det etableres to kryssområder, Sky og Langangen, samt to rundkjøringer og opprusting av eksisterende E18 og lokalveger.

Dette er en meget ulykkesbelastet strekning. I perioden 1999 til 2008 har det vært 74 trafikkulykker på strekningen. Tre er døde og 11 alvorlig skadd.

Prøvekjør hele nyveien her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere