RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Ingen sommer i sikte

Sist oppdatert:
Du må se langt etter sommervarmen.

Fram til fredag vil store deler av landet oppleve at temperaurene går noe opp. Men lav trykket som når oss fredag gjør at temperaturen synker igjen, og først mot slutten av juni er det lov å håpe på sommervarme, melder StormGeo.

Sjekk været der du bor

Tørt i nord

- Sjansene for at det skal bygge seg opp høytrykk øker fra midten av juni, forteller Storm-meteorolog Stig-Arild Fagerli.

Han har ansvar for å melde været til kraftbransjen, og holder et spesielt øye med været lenger frem enn det de normale prognosene går.

- Nord-Norge får det beste været de neste ukene, sier han. Tørrere enn normalt. I Sør-Norge kommer stadige lavtrykk til å gjøre det kaldere og våtere enn normalt, men det er mellom 20 og 30 prosents sannsynlighet for varmt og tørt vær den siste uken av juni.

En høytrykksrygg bygges i løpet av onsdag innover sørøstlige deler av Norskehavet. Dermed er det ventet avtagende bygeaktivitet over Sør-Norge i fra onsdag ettermiddag. Høytrykksryggen gir overgang til pålandsvind i de to nordligste fylkene noe som gir økende bygeaktivitet fra onsdag ettermiddag.

Helgen blir grå for mange

Ser Storm-meteorolog Solbjørg Apeland fram mot helgen er prognosene som følger:

- Litt mer skyer og regnbyger lengst nord, i Finnmark og Nord-Troms. Sør i fylket og Nordland får mye sol den kommende helgen, og her vil temperaturene ligge litt over normalen.

- Det samme gjelder også for Trøndelag, som får mye fint vær i helgen. Lange perioder med sol, men noen regnbyger søndag, er meldingen fra Apeland til Nettavisen.

Vestlandet får litt mer skyer igjen, og mulighet for litt regn. Mer regn jo lengre sør langs kysten man kommer i vest. Her er det lavtrykket i Norskehavet som gir nedbør. Regn som ikke blir like gjeldene på Østlandet, men sør for Oslo vil regnbygene komme fra lørdag. Søndag trekker bygeværet også nord for hovedstaden.

Sørøstlig eller skiftende bris blandet med gårvær og regnbyger gjør at sommertemperaturene holder seg fortsatt unna. Temperaturen vil ligge litt under normalen for årstiden en stund til.

Sjekk været der du bor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere