RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Harald Fjelldalen (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg handler billig i Sverige

Sist oppdatert:
Milliardær Olav Thon avslører framtidsplanene og at også han er en aktiv «Harry-handler».

Det gikk en sitring gjennom folk omtrent som om det var kongen som kom. Det var det også. Kongen av grensehandel, skriver Glomdalen.no.

For i går åpnet Olav Thon (88) den nye delen av Charlottenbergs Shoppingcenter. 6000 kvadratmeter fordelt på fire nye aktører som ville inn i senteret for å være med på galoppen rundt grensehandelen. Skal vi tro Thon selv, stopper ikke utvidelsen av senteret med dette.

- Absolutt ikke. Vi eier enda mer arealer her, så vi har plass til å bygge mer. Det kommer til å komme ytterligere utbygginger på 5000-10.000 kvadratmeter, sier Thon.

SE BILDENE: Ny-åpning av Charlottenbergs Shoppingcenter

Han forteller at det stadig er aktører som bokstavelig talt banker på døra og vil inn i senteret.

- Det er mange av dem. Derfor må vi også satse på å bygge videre på de arealene vi eier, sier den spreke 88-åringen innimellom alle som ville ha en prat med den populære nordmannen på kjøpesenteret under åpningen i går morges.

Han ser ingen fare med å bygge ut sentrene han eier langsmed grensen. I tillegg til Charlottenberg har han senteret i Töcksfors og Nordby ved Svinesund. Med utvidelse på alle tre stedene nærmer arealet for de tre shoppingsentrene seg 200.000 kvadratmeter. I fjor dro senterne inn sju av de 11 milliardene vi grensehandlet for.

- Det kommer til å gå lang tid før det blir slutt på grensehandelen, sier mannen som fyller 89 år 29. juni.

Her kan du se video med Olav Thon

Les flere nyheter hos: Glåmdalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere