RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trekker invitasjon til omstridt predikant

Faksimile av plakaten for Umma-konferansen med bilde av innlederne, blant dem Kamal El Mekki.
Faksimile av plakaten for Umma-konferansen med bilde av innlederne, blant dem Kamal El Mekki. Foto: Faksimile
Den islamske predikanten Kamal El Mekki ble invitert til konferanse i Oslo. Nå har arrangøren fått kalde føtter.

OSLO (Nettavisen): Foreningen Norges unge muslimer inviterte den profilerte amerikanske  islamske predikanten Kamal El Mekki  til et åpent møte på Kuben videregående skole helga 24. og 25.  oktober. Nå forteller Rabita-moskeen at invitasjonen til El Mekki blir trukket.

- Vi kjenner oss ikke igjen i omtalen av ham som en hatpredikant, men vi skal også innrømme at vi ikke kjenner godt nok til ham. For å unngå negativ støy rundt konferansen velger vi å trekke invitasjonen til El Mekki, sier Basim Ghozlam i Rabita-moskeen til Nettavisen.

Amerikansk predikant

Kamal El Mekki har holdt en rekke foredrag i USA og Europa og har virket som imam med ved George Mason University. Han har også hatt sitt eget radioprogram.

Avisa Dagen omtaler onsdag El Mekki som en omstridt islamistisk predikant og hevder han er tilhenger av et straffesystem etter saudiarabisk modell og at han oppfordrer til dødsstraff for de som forlater islam.

I sommer satte Folkets Hus i Rinkeby i Sverige foten ned da de ble kjent med at El Mekki var invitert til et møte i deres lokaler, ifølge dn.se. El Mekki ble da omtalt som en «hatpredikant» av Svenska Dagbladets lederskribent Per Gudmundsson, som blant annet hevdet at El Mekki forsvarer dødsstraff for de som forlater islam.

- Vi kjenner til medieomtalen av ham, og vi undersøker nå mer. Vi har likevel bestemt oss for å trekke invitasjonen, sier Ghozlam.

Unge muslimer er målgruppen

Umma-konferansen blir i stedet avviklet med de tre andre innlederne, Waleed Abdelhakim, Majeed Mahmoud og Daniel Abdullah Hernandez.

Ghozlam forteller at målgruppen for Umma-konferansen er unge muslimer og at temaet er hvordan man blir en god og trygg muslim.

- Vi henvender oss til norske muslimer som vil være trygge i sin identitet både som norske og som muslimer. Vi mener det ikke skal være noen konflikt mellom de to tingene, sier Ghozlam.

Åpent for alle

Samtidig er konferansen åpen for alle.

- Konferansen er åpen for alle, også ikke-muslimer, ikke fordi vi vil overtale folk til å bli muslimer, men fordi vi ønsker å være et dialogforum og spre kunnskap om islam, sier Ghozlam.

Kuben videregående skole, der Umma-konferansen blir avholdt, er også skolen der den muslimfiendtlige aktivisten og Pegida-lederen Max Hermansen er lærer. Hermansen har nå permisjon fra skolen og fikk den nylig forlenget. Bakgrunnen for permisjonen skal være at arbeidsgiver trenger tid til å vurdere sikkerhetssituasjonen rundt den omstridte læreren, som i fjor havnet i konflikt med elever på grunn av sine ytringer om islam og muslimer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere