RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyesterett skjerpet straff for overlagt drapsforsøk

Oslo (NTB): Straffen for overlagt drapsforsøk skal ligge på ni års fengsel, slår Høyesterett fast. Saken gjelder en 31-årig mann som er dømt for drapsforsøk på sin tidligere kjæreste.

I Oslo tingrett ble mannen i november 2011 dømt til ti års fengsel, blant annet for overlagt drapsforsøk på den tidligere kjæresten tidligere samme året. Ifølge dommen stakk han henne med kniv flere ganger i brystet, magen og hoftene, slik at hun ble påført livstruende skader.

Mannen anket både over skyldspørsmålet og straffeutmålingen, og i Borgarting lagmannsrett lagmannsrett ble 31-åringen dømt til fengsel i åtte år. Påtalemyndigheten anket dommen med bakgrunn i straffeutmålingen.

Høyesterett slår fast at dommen skal settes til ni års fengsel. Bakgrunnen er at drapsforsøket skjedde etter lovendringen som skjerpet straffenivået i 2010. Høyesterett viser til at økningen i straffenivået også skal gjelde forsøk på forbrytelser, selv om dette ikke ikke spesifikt omtales i forarbeidene til endringene i straffeloven. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere