RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: André Clark Utvik (NA24)

Staten går til sivilt søksmål mot investor Arne Fredly

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Finanstilsynet mener Arne Fredly har hatt 5,5 millioner kroner i ulovlig gevinst på såkalt shortsalg av aksjer. I oktober møtes de i retten.

Fredly nekter å betale pengene tilbake, og staten går derfor til sivilt søksmål mot selskapet Atlas Capital Management ltd. Fredly selv betegner det som grunnløst, melder Dagens Næringsliv.

- Jeg kunne selvsagt valgt å etterkomme kravet for å bli ferdig med saken, men for meg er dette et spørsmål om rett og galt. Og jeg har lært meg at når man har rett, skal man heller aldri gi seg, sier han.

Saken ble kjent i mars i fjor. Finanstilsynet mente Fredly og fem andre investorer har hatt til sammen 11,2 millioner kroner i gevinst av ulovlig shortsalg, spekulasjon på fallende aksjekurser, også kalt blankosalg. De fem andre har betalt.

Fra 1. juli 2010 ble det eksplisitt forbudt for investorer å drive udekket shortsalg. Fredlys handler skjedde før den tid, og han sier han selv sjekket saken med både meglersjefer, jurister og Finanstilsynet før han gjennomførte dem. Han mener Finanstilsynet nå prøver å gi lovendringen tilbakevirkende kraft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere