RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øystein Mæland har fått ny jobb

Politidirektør Øystein Mæland Politimester Sissel Hammer og Politimester Anstein Gjengedal under politiets pressekonferanse hvor de gir sine foreløpige kommentarer til 22. julirapporten.
Politidirektør Øystein Mæland Politimester Sissel Hammer og Politimester Anstein Gjengedal under politiets pressekonferanse hvor de gir sine foreløpige kommentarer til 22. julirapporten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix (Cornelius Poppe)
Sist oppdatert:
Nå dreier legen inn på helse-sektoren igjen.

Øystein Mæland er ansatt som ny assisterende direktør i Helsedirektoratet.

Hans nye lønn utgjør 1.215.800 kroner.

- Verdifull
- Jeg er glad for å ha ansatt en svært kompetent leder med bred erfaring både fra ulike nivåer i helsetjenesten og fra departement og direktorat. I tillegg er hans fagbakgrunn fra psykisk helsevern verdifull for oss, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i en pressemelding.

16. august i fjor trakk han seg fra stillingen som politidirektør med umiddelbar virkning.

Mæland er utdannet lege og psykiater. Han kommer nå fra stillingen som spesialrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet, der han leder arbeidet med fremtidig organisering av rettspsykiatrien.

Fra 2004 var Mæland divisjonsdirektør for Psykiatrisk divisjon ved Ullevål universitetssykehus, og fra 2009 til 2011 klinikksjef ved Klinikk for psykisk helse og avhengighet ved Oslo universitetssykehus

Begynner til sommeren
- Helsedirektoratet er en sentral premissleverandør for utviklingen av helsetjenesten i Norge. Jeg ser frem til å bidra til ledelsen av direktoratet både med min fagbakgrunn og mine erfaringer fra ledelse og samfunnsliv, sier Øystein Mæland.

Mæland har vært statssekretær i Justisdepartementet i to perioder, siste gang frem til 2001. De siste årene har han ikke hatt politiske verv.

Mæland begynner i Helsedirektoratet i august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere