RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Faremo lover SMS-nødvarsling for døve

Foto: Bendiksby, Terje (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det finnes ikke noe nødnummer for sterkt tunghørte.

Døve og hørselshemmede skal innen 2015 få tilgang til en ny SMS-løsning til nødmeldetjenesten, lover justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap).

Døve og hørselshemmede har i mange år vært i en utrygg situasjon og har bedt om tiltak for å kunne benytte nødhjelpssystemet, skriver Dagbladet.

Generalsekretær Anders Hegre i Hørselshemmedes Landsforbund skrev i en kommentar tirsdag at 12.000 mennesker har så nedsatt hørsel at skriftlig kommunikasjon er eneste fullgode alternativ for å gjøre dem i stand til å melde fra om egen eller andres akutte nødsituasjon. Det finnes ikke noe nødnummer for sterkt tunghørte, skrev Hegre.

Faremo lover nå at saken skal løses.

– Vi må sikre at den nødhjelpstjenesten som bys døve og hørselshemmede fungerer på en langt bedre måte enn vi evner i dag, systemet er sårbart og gammeldags. Derfor har det vært viktig for oss å jobbe fram en god løsning hvor vi også bruker nødnettet, sier Faremo.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) får i oppdrag å utvikle SMS-løsningen i samarbeid med brukerne. Den nye ordningen skal være på plass senest når nødnettet er ferdig rullet ut landet rundt i 2015. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere