RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Måtte selge Dolk for å betale privatetterforsker

Foto: ANN KRISTIN ØDEGÅRD (Bergensavisen AS)
Sist oppdatert:
23-åring gjorde datainbrudd hos Warloe.

- Jeg måtte rett og slett selge Dolk'en min. Jeg har brukt så mye på advokater og etterforskere i det siste at jeg måtte styrke kontoen.

Det sier Henning Warloe til BA.

I mai i fjor, mens politiet på Romerike stadig etterforsket narkosaken bergenspolitikeren var siktet i, dukket det opp enda en Warloe-sak. En 23 år gammel mann ble siktet for datainnbrudd i stortingsrepresentantens PC.

– Trodde han var min venn
– Dette var en jeg trodde var min venn. Han hadde fått bo i leiligheten min i Bergen i en periode. Men så ble jeg kontaktet av andre som fortalte meg at han neppe hadde gode hensikter, sier Warloe.

Ifølge siktelsen mot 23-åringen hadde han hacket datamaskinen i den hensikt å skade Warloe mest mulig, blant annet ved å publisere ufordelaktige opplysninger om Warloe i bloggen sin.

– Etter hvert fremsatte han trusler mot meg, blant annet om at han visste at jeg hadde brukt narkotika. Han prøvde å selge opplysninger om meg til media, sier Warloe.

Kanonkjøpet solgt
– Jeg skjønner ikke hva motivet hans var for å gjøre disse tingene mot meg og mistenker at noen andre står bak, at de betaler ham for å spa opp dritt om meg.

Saken ble henlagt, men utgiftene til advokater og privat etterforskning har kostet såpass at politikeren så seg nødt til å hente penger i kunstskattekisten sin.

– Bildet kjøpte jeg lenge før Dolk ble kjent, en gang jeg åpnet en utstilling som kulturbyråd. Det viste seg jo å være et kanonkjøp.

Hva Warloe fikk for bildet da han nylig solgte det, vil han ikke ut med.

– Men bildet er stadig i Bergen, så jeg kan få komme og se på det hvis jeg vil, sier han til BA.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere