RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uklokt av Erna

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Professor mener det er unødvendig av Høyre å trekke frem forhold rundt 22. juli.

Professor Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen, sier det er helt «legitimt» av Høyre å trekke frem Gjørv-rapporten.

- Gjørv-rapporten er et offentlig dokument, så det er helt legitimt - men det er en risikosport, advarer Aarebrot overfor Nettavisen.

Det utdyper han slik:

- Det er de pårørende etter tragediene 22. juli, spesielt de som er knyttet til Utøya-massakren, hvor Ap står høyt i kurs, som er «farlige» for Høyre i denne rapporten. Ikke alle velgere er interessert i politikk, men mange av dem er opptatt av følelser - og det er noe av det vanskeligste for alle politikere å ta stilling til.

- SV har mistet sin dimensjon, mener Frank Aarebrot.

«Jeg merker meg at 22. juli-rapporten var en knusende rapport om hvordan det norske samfunnet blir styrt, og politistudien viser det samme,» sa Solberg til Dagens Næringsliv.

Uttalelsen kom dagen etter at Civita-leder Kristin Clemet gikk ut og angrep Jens Stoltenberg for hans valgkampretorikk om Høyre og lederegenskaper.

- Kritikken handler ikke om 22. juli
Fredag formiddag skrev Høyre-lederen følgende på sin Facebook-side:

«Stoltenberg håndterte de tragiske hendelsene 22. juli på en imponerende måte. Min kritikk handler ikke om 22. juli.»

Les også: Erna presiserer

- Følelser er sidestilt
- Følelser er sidestilt mellom alle. Så hvis Erna nå må møte gråtende mødre og sinte fedre, blir det et nytt aspekt for velgerne, skyter Aarebrot inn.

- Altså - hvis en rekke pårørende kommer med kritikk om at det er «upassende» av Erna & Co å nevne noe rundt 22. juli nå, kan det være vanskelig å komme heldig ut av et møte med den sårbare gruppen de mange pårørende er, ifølge professoren.

- Dette kan fort slå tilbake på Erna fordi de pårørende sympatiserer med Ap - og dessuten; Så bra som Høyre gjør det på meningsmålingene, synes jeg dette verken er klokt eller nødvendig, sier Ap-sympatisør Frank Aarebrot.

Følg Nettavisens live-blogg her!

Her er noe av kritikken som hagler på twitter:

«Utrolig trist at Høyre og Erna vrir seg unna spørsmålet om borgerlig regjeringsalternativ på denne måten. Hadde faktisk ventet det bedre.»

«Erna Solberg får tyn for å ikke avklare regjeringsalternativ, svarer med å trekke inn 22. juli. Desperat og ganske smakløst.»

«Enige i stortinget om Gjørvkommisjonen. så kommer valgkampen og Erna presses på pol.avklaringer. Høyres svar? 22/7. Lavmål og uverdig.»

Her er 22. juli-rapporten

Si din mening i kommentarfeltet under saken: Hva mener du om Jens og Ernas lederegenskaper?

Erna Solbergs utspill kommer dagen etter at Clemet angrep Stoltenberg for å ha sluppet for lett unna 22. juli-kommisjonens rapport. Clemets angrep på Stoltenberg kom som svar på at Stoltenberg tidligere denne uken gikk til angrep på Solbergs lederegenskaper. Stoltenberg var skeptisk til at Solberg ikke har klart å avklare det han mener er viktige spørsmål på borgerlig side.

Stoltenberg står fortsatt fast på sin kritikk.

- Jeg fastholder at det er et lederansvar å avklare hva slags regjeringsalternativ man går til valg på når man har varslet det for snart åtte år siden, sier Stoltenberg ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere