RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Senterpartiet kan bytte beite

- SV har mistet sin dimensjon, mener Frank Aarebrot.
- SV har mistet sin dimensjon, mener Frank Aarebrot. Foto: Jarle Vines (Jarle Vines)
Ingen av dem vil snakke om det, men Senterpartiet kan se gresset på borgerlig side som grønnest etter valget, mener professor.

- Det er ubegripelig at man glemmer hvilken rolle Sp kan spille etter valget. Det er faktisk ikke umulig at de kan havne i en ny, ikke-sosialistisk regjering, sier valgforsker Frank Aarebrot til Vårt Land.

Han ser dette som et åpenbart tema, så lenge Siv Jensen utelukker en borgerlig regjering uten Frp, og Venstre og KrF så godt som utelukker at de vil regjere med henne. Han mener Sp raskt vil benytte seg av sin fristilte rolle hvis det rødgrønne samarbeidet oppløses av valgresultatet.

Selv om Senterpartiet og Høyre har en historie brolagt med konflikter, tror han førstnevnte raskt vil manøvrere seg til sentrum. Og da kan de sammen med KrF og Venstre til sammen bli større enn Frp.

- Om Høyre velger mindretallsregjering med Frp, vil det være urimelig for en sentrumsblokk med atskillig flere mandater å være støtteparti for noe slikt. Tror man virkelig at Sp vil sitte stille i Stortinget, og se på at Frp og Høyre går i gang med å kutte og snu i landbrukspolitikken? Nei, Sp er et særinteresseparti som vil ha en hånd på rattet, mener Aarebrot.

Ingen i Sp ønsker å snakke om noen plan B, men avtroppende parlamentarisk leder Lars Peder Brekk utelukket overfor Nationen i vår ikke at en slik konstellasjon var mulig.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere