RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Asylamnesti vil koste over en milliard

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Asylbarnas situasjon er inhuman. Vi er nødt til å finne en løsing på den, sier Per Sandberg i Frp.

OSLO (NTB): Flere hundre barn som har fått endelig avslag på asylsøknaden, kan likevel få amnesti. Det vil over fem år gi en milliardregning, skriver Bergens Tidende.

I den nye regjeringen kan KrF være villig til å godta innstramminger i innvandringspolitikken mot at det åpnes for en mer human politikk overfor asylbarna, noe Frp ser ut til å kunne akseptere.

- Asylbarnas situasjon er inhuman. Vi er nødt til å finne en løsing på den, sier Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg til avisen.

670 barn har bodd på mottak i mer enn tre år, men statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet mener det vil være ødeleggende for en effektiv returpolitikk å gi amnesti.

- Amnesti vil være veldig bra for de barna som er her nå, men jeg ser med skrekk og gru på den situasjonen som kommer. Det blir ikke lett å få nye barnefamilier til å reise frivillig etter et avslag. De vil derimot klamre seg til landet i håp om et nytt amnesti om tre– fire år. Dette blir en evig runddans, sier Lønseth, og poengterer at asylbarnas situasjon er selvforskyldt, og at det er en konsekvens av at foreldrene ikke har reist hjem etter å ha fått avslag på opphold. (©NTB)

Gunnar Stavrum: Ikke ofre asylbarna

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere