RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brenner avis han ikke liker

Foto: Fremskrittspartiet/Flick
Sist oppdatert:
- Jeg er forbannet, forklarer Anundsen - om avisbrenningen.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) følte seg forfulgt av lokalavisen Tønsbergs Blad. To dager etter valget la han ut et bilde på Facebook hvor han brenner sine siste utgaver av avisen.

«Brenner mine siste utgaver av Tønsbergs Blad» skriver Anundsen i Facebook-meldingen han publiserte like før midnatt 11. september, ifølge Aftenposten og Dagbladet.

Samme dag ba han alle sine venner på Facebook om å «avslutte sine abonnement og fjerne journalistene i TB fra vennelisten på Facebook». Natt til fredag hadde Anundsen 2.684 venner på nettstedet.

«Når etterdønningene av min forbannelse over Tønsbergs Blad har lagt seg, er jeg fortsatt like forbannet», skriver Anundsen videre.

Valgkampdekning
Etter det Aftenposten forstår, bunner dette i en gammel konflikt mellom stortingsrepresentanten fra Vestfold og lokalavisen. Ifølge innlegg på Facebook mener han at avisen har opptrådt «skammelig, forkastelig og latterlig». Han bruker ord som uredelige, inkompetente, tullball, fysj og fytterakker'n.

Rent konkret er han ifølge Aftenposten misfornøyd med valgkampdekningen. Etter hans syn gjorde avisen så godt den kunne for å overse Frp. På selve valgdagen toppet det seg. Frp hadde bestilt en helsides annonse denne viktige dagen, men annonsen ble isteden trykket lørdagen i forveien, noe avisen har beklaget.

Ifølge avisen oppsto feilen i salgsavdelingen i Oslo. Annonsen lå imidlertid på Tønsbergs Blads nettside hele valgdagen.

Rystet
Ledelsen i Tønsbergs Blad har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med den ferske justisministeren for å snakke om konflikten, men uten å lykkes.

- Jeg tenker at det taler for seg at en justisminister brenner aviser han ikke liker. Vi ble rett og slett helt rystet i kraften på reaksjonene hans, sier avisas redaksjonssjef for nyheter, Kristin Monstad Lund, til Dagbladet.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, reagerer på Anundsens boikott og håndtering av saken.

- Vi kan ikke ha en justisminister som boikotter et medium fordi han er misfornøyd med dekningen deres, sier Stavrum til Dagbladet.

Anundsen sier gjennom sin informasjonsavdeling i Justisdepartementet at han ikke vil svare på om han synes det er greit å brenne meninger han ikke liker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere