RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greenfee-paradiset Drøbak

Sist oppdatert:
Ingen golfbaner i Norge har flere gjestespillere enn Drøbak. Vi dro for å finne ut hvorfor, i den første av en serie tester TV 2 Nettavisen vil gjennomføre av norske golfbaner.

Drøbak er den største greenfee-klubben i Norge, og hadde i 2003 greenfee-inntekter på 3,5 millioner kroner.

Vi sendte tre testspillere for å finne ut hvorfor banen er så populær, og fant flere gode grunner til å spille banen i Frogn.

Dette er den første av en serie tester TV 2 Nettavisen vil gjøre av norske golfbaner. Følg med utover sommeren for flere golf-rapporter.

Drøbak er en klassisk parkbane, som kan virke enkel. Men en av grunnene til at så godt som alle ballene er fulle er at den gir utfordringer til spillere på alle trinn i handicapstigen. Banen er enkel og kort nok til at høyhandicaperen kommer seg greit rundt med en god bunke poeng, selv om man duffer litt her og shanker litt der. Roughen er heller ikke for vrien å spille seg ut av.

Nederst i saken ser du bilder og beskrivelser av alle hullene.

Utfordringer
Likevel har banen også plenty av utfordringer for bedre spillere, med strategisk plasserte fairwaybunkere, og godt bevoktede greener som krever presise innspill. Det er presisjon og ikke lengde som teller.

Selv om presset er høyt på banen, blir det sjelden stressende å spille på Drøbak. Spillet flyter raskt og greit, og kun en sjelden gang må man vente på at ballen foran skal gjøre seg ferdig.

Da TV 2 Nettavisen testet banen, var fairwayene i svært god stand, men flere av teestedene var svært nedslitte. Greenene var heller ikke prikkfrie. Våre testere synes de var for trege (vi puttet i hvert fall for kort hele tiden), og i tillegg lå det mye løst gress på greenene som forstyrret spillet.

Bunkerne derimot, der våre testere av en eller annen grunn befant seg titt og ofte, var i strålende stand. Mange klubber i Norge fyller altfor mye sand i bunkerne, men på Drøbak er sandlaget passe tykt og en drøm å spille fra.

- I teorien i hvert fall, kommenterte en av våre testere etter å ha strøket det tredje hullet på grunn av tre mislykkede forsøk på å få balldjevelen ut av sanden.

Tre perler
Enkelte av hullene på Drøbak vil for mange fremstå som kjedelige, som for eksempel de tre åpningshullene, samt 5. 10. og 14.Men det finnes også en god håndfull perler på Drøbak.

Hull 4 konkurrerer med hull 15 om å være banens flotteste. Utslaget er høyt over fairway, som ligger bred og fin hellende nedover mot et stort vannhinder, og deretter bratt opp til greenen.

Her er det vanskelig for en med høyt handicap.

Et litt kort utslag her vil gi spillerenen vrien vurdering. Skal man satse på en carry på 150-160 meter på andreslaget, eller legge seg opp kort av vannet? Andreslaget går naturligvis stort sett i vannet uansett hva du velger.


Vann over alt
Hull 15 er banens signaturhull. Det er et par tre-hull på 182 meter fra herretee, som ligger høyt med vakker, men fryktinngytende utsikt. Greenen er omkranset av en hesteskoformet dam. Går man kort, er det vann, går man til høyre er det vann, og går man til venstre er det – ja – vann.

Også hull 11 må nevnes. Her kan alle kategorier spillere velge om de skal gå korteste vei mot flagget, og dermed et langt presist andreslag over et stort vann, eller safe mer til venstre.

Vil du lese mer om hvert enkelt hull, kan du klikke deg gjennom billedkarusellen nederst.

Banen i Drøbak er godt utstyrt med benker og ballvaskere, men banemerkingen trekker helhetsinntrykket ned. Her har Drøbak nøyet seg med et minimum. Det er kun staker ved 150 meter, og et rødt lokk (hvis du kan finne det) i fairway som markerer 100 meter. En staur eller to både på 200 og 100 meter hadde ikke vært for mye for langt, mener vårt panel.

Drøbak har godt med treningsmuligheter for den som vil utvikle seg. Drivingrangen og en puttingreen ligger i tilknytning til klubbhuset, mens kortspillsområdene må du spørre deg fram til. Det ligger et kortspillsområde ved siden av utslaget til hull 2, og et område ved det tiende utslaget.

Er du enig med våre testere, eller synes du Drøbak slipper for billig/blir tatt for hardt? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere