RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golf mens du venter på flyet

Sist oppdatert:
Bare noen få kilometer fra Kastrup flyplass ved København ligger en golfbane som kan sette grå hår i hodet på de fleste. Ta med mange baller!

Se billedkarusell nederst i saken.

Dragør Golfklub er flat som en pannekake, og layouten er relativt kjedelig. Men roughen er drepende og fairwayen smal, så hvis du ikke passer deg, vil du slite for å finne ballen din i halvmeter høyt gress rundt hele banen.

Banens største attraksjon er selvsagt beliggenheten rett ved flyplassen. Klubben har lagt til rette for gjestespill for flypassasjerene. Leiekøllene er gode og det er fullt mulig å få med seg en 18 hulls runde på vei til eller fra møter i København, eller ved en lang mellomlanding.

Har man god tid finnes det mange bedre alternativ i København, for eksempel den tradisjonsrike og naturskjønne København Golf Klub ved Dyreparken nord for sentrum.

Mye ut av lite
Det beste med Dragør er hvordan man med enkle grep har klart å forvandle de flate jordene til en grei bane. Stikkord er mange to meter høye hekker, som effektivt klarer å skape en illusjon av at man er alene.

Strategisk plasserte trær og særdeles trang fairway enkelte steder, gjør banen utfordrende. Dragør premierer de som tenke strategisk. De overmodige får mange sjanser til å kave rundt i det høye gresset som det er nesten umulig å slå godt ut av.

Vann er i spill på seks av hullene, spesielt på hull 4 som er banens signaturhull. Selve utslaget gjøres fra en øy, og ballen må ut gjennom et hull i skogen og deretter må man unngå vannet som ligger på venstre siden av greenen.

Enkle greener
Dragør passer best for de som slår rett mer enn langdriverne. Holder man seg på fairway er mye gjort. Greenene er relativt flate og lette, og ikke spesielt raske.

Banen har ikke så mange bunkere, men de som er der, er i god stand.

Dragør har en liten drivingrange med 15 utslagsmatter, og en god treningsgreen.

Rundt banen er det et minimum med benker, ballvaskere og annet utstyr – og pro shop-en er ikke overdådig.

Men et hyggelig miljø og en god restaurant gjør at det er vel verdt å ta seg en kjapp runde hvis det ellers skulle passe sånn.

Men noen internasjonalt toppbane er ikke Dragør.

Er du enig, eller synes du vi er for strenge? Si din mening på TV 2 Veggavisen (trykk her )
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere