RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En av Norges beste baner

Sist oppdatert:
Mesterskapsbanen Miklagard Golf nord for Oslo er kanskje landets beste golfbane. Bare så synd at den er lagt på noen jorder i et kjedelig terreng.

Du merker kvaliteten fra første stund. Banen er designet av stjernearkitekten Robert Trend Jones jr., og han har fått mye ut av området. Selv gode spillere må slite for en god score, men samtidig er ikke Miklagard noe monster for den jevne klubbspiller.

På nesten hvert eneste hull er bunkere og rough plassert slik at det er noe å vinne for de modige, og ditto hard straff for å feile.

Langt og rett

Allerede på første hull blir spillerne nødt til å forsøke et langt, nøyaktig utslag (over en bakketopp, med skog til høyre og venstre) for å få et enkelt innspill til greenen. En liten feil og man skal kjempe for par.

Greenene er et kapittel for seg. De er store, relativt raske og kuperte. Litt unøyaktig innspill og man skal i de fleste tilfeller slite hardt for å to-putte.

Miklagard er altså intet hvilehjem. Men i motsetning til en del trange norske skogsbaner kan selv halvgode spillere gjennomføre en runde uten å miste mange baller.

Strålende anlegg

Man skal være kritisk for å finne noe å utsette på rundt banen. Klubbhus og garderobe er blant det beste man finner i Norge, driving rangen har gressutslag og et stort nærspillområde er til rådighet for spillerne.

Miklagard er også en av de få banene som oppgir hurtigheten på greenene i et oppslag ved første tee (manglet riktignok den dagen vi testet anlegget!)

Banen har også en egen servicetelefon for assistanse hvis du blir utsatt for kø på banen og tregt spill på flightene foran deg.

Et lite minus må settes ved utstyret ute på banen. Utslagene mangler hullguide, men det skal nevnes at alle spillere får gratis baneguide i pro shop-en. Toalett og brusautomat kunne også med hell vært satt opp for eksempel ved utslag til hull 6.

Miklagard er ingen billig fornøyelse. Riktignok har medlemskapene falt kraftig, men som gjestespiller må du i verste fall ut med 900 kroner for en runde. Men er du villig til å spille på mer ukurante tider, kan du få prisen ned i 500 kroner.

Mye golf, lite natur

TV 2 Nettavisens testpanel finner lite å utsette på Miklagard rent golfmessig. Banens signaturhull er hull 16 – et 503 meter langt par 5 hull med vann i spill fra tee til green.

Fra utslag må du over vann, og helst langt nok til å komme over den meget strategisk plasserte bunkeren på 220 meter. Derfra og inn er det drøyt 200 meter til greenen. Igjen over vann.

Par er altså oppnåelig ved normalt habilt spill, men skal du inn på to slag, må du ha både nerver og muskler av stål.


Etter TV 2 Nettavisens oppfatning er det egentlig bare på ett punkt at Miklagard svikter, og det er naturen rundt banen. Jordene på Kløfta er rett og slett kjedelige. Men det kan selv ikke Robert Trent Jones jr. gjøre noe med.

Liker du også Miklagard, eller synes du banen er dårligere enn testen vår tyder på? Si din mening på TV 2 Veggavisen (trykk her )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere