RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fantastisk naturopplevelse

Sist oppdatert:
Mye ut av lite er stikkord for Valdres Golf. Hull nummer to må være et av landets vakreste og mest utfordrende par fire-hull.

Det er kanskje ingen grunn til å dra land og strand rundt for å besøke den sjarmerende banen som ligger en drøy mil sør for Fagernes. Men når det er sagt, er det all grunn til å unne seg ni hull hvis man kjører forbi.

Særlig de første tre hullene er flotte: I morgentimene kan Valdres Golf by på en trolsk stemning, med tåkedotter og speilblankt vann der ørreten hopper. Blåser det, er du raskt tilbake til hverdagen hvor en ørliten feil blir straffet knallhardt.

Vann og atter vann

Med beliggenhet ned mot Aurdalsfjorden er vann naturlig nok i spill på fem av de ni hullene. Det aller verste er det 345 meter lange andrehullet, hvor man først slår ut over vann – for siden å manøvrere den hvite ballen på en tynn knivsegg. Fairwayen er halvmåneformet og fjorden går mye lengre inn i banen enn det kan se ut til fra utslag. Til overmål heller banen mot vannet, så her er det ofte snakk om ball-magnetisme.

I det hele tatt har banearkitektene vært flinke til å få mye golf ut av små midler og en ganske flat natur. Banen er middels lang, og skal du score bra, må du kunne forme slag både til høyre og til venstre. Du må også være flink til å velge riktig kølle. Svært ofte betyr det å legge driveren tilbake i bagen.

Tørre utslagssteder

Målt mot de ledende nasjonale banene kommer Valdres Golf dårlig ut når det gjelder stell og vanning. Til tross for ubegrensete vannressurser rett ved banen, var utslagsstedene steinharde og tørre – og mange steder var fairwayen hard og brunsvidd.

Vårt råd er å spille banen med ballplassering innenfor et scorekort. Det sparer banen for skader og spillerne for irritasjon.

Vi trekker også litt ned for dårlig klipte greener den morgenen vi spilte, og det er langt å gå for å komme seg til første utslag.

Flott opplevelse

Når det er sagt, er Valdres Golf en flott naturopplevelse som byr på variert golf på kort tid.

Layouten er litt snål (to par tre-hull på de tre første og to par fem-hull etterhverandre mot slutten), men det henger sammen med at de ni hullene som er i bruk, ikke er tenkt som de første ni når hele 18 hulls-banen før eller siden står ferdig).

Blant annet kommer det to hull som bringer spillerne opp og ned fra klubbhuset i neste byggetrinn.

Når det blir, vet ingen. Planene er lagt og man har arealer klargjort. Det eneste som mangler er penger. Vi gleder oss til hele banen blir ferdig.


I mellomtiden kan Valdres Golf anbefales for golfere som ønsker seg variert golf på kort tid - og en strålende naturopplevelse på kjøpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere