RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Papegøye skjønner null

Avslørte elskovs-lek.
Avslørte elskovs-lek.
Sist oppdatert:
Papegøyen Alex (28) er ingen pappskalle. Han er den første fuglen som begriper den matematiske ideen «null».

Alex (28) bor i et laboratorium ved Brandeis-universitetetet i Massachusetts, USA, hos Dr. Irene Pepperberg. Hun forteller at fuglen spontant brukte begrepet «ingenting» for å beskrive fraværet av gjenstander på et brett. I laboratoriet testes stadig Alex’ matteferdigheter.

Oppdagelsen førte til en serie tester hvor Alex gjentatte ganger demonstrerte at han skjønte null. Forskningsresultatene til Dr. Pepperberg er publisert i det siste nummeret av The Journal of Comparative Psychology.

- Alex har et null-lignende konsept. Det er ikke identisk med vårt, men han har gjentatte ganger vist at han forstår fraværet av en mengde, sier Dr. Pepperberg til EurekAlert!

Læringsvansker
Mennesker er som regel ikke i stand til å forstå det abstrakte konseptet før de er mellom tre og fire år gamle. For barn med læringsvansker kan null by på store problemer, skriver EurekAlert! Det er derfor håp om at oppdagelsen kan få betydning i forhold til barn med læringsvansker.

- Denne typen forskning forandrer måten vi tenker om fugler og intelligens, men den hjelper oss også å bryte ned hindringer for menneskelig læring, sier Dr. Pepperberg til EurekAlert!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere