RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer tiltak mot engangsgriller

Sist oppdatert:
Miljøvernminister Knut Arild Hareide er bekymret for engangsgrillenes utbredelse og ber SFT gå dem nærmere etter i sømmene.

- Jeg har bedt SFT om en redegjørelse for innhold av kjemikalier i engangsgrillene, og bedt dem vurdere om disse produktene kan utgjøre en helse- eller miljøfare ved bruk. Når redegjørelsen fra SFT foreligger, vil vi vurdere om det er nødvendig med tiltak, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide ifølge en pressemelding fra Miljøverndepartementet.

SFT får frist til 1. september med å svare på om de populære engangsgrillene påvirker miljø og helse.

Friluftsrådenes Landsforbund hevdet i fjor at bruken av engangsgriller årlig koster rundt 10 millioner kroner i form av opprydding og skader i friluftsområder.

Ifølge Norges Naturvernforbund er engangsgriller stikk i strid med hovedmålet for norsk avfallspolitikk, nemlig å redusere den totale avfallsmengden. De krever forbud mot engangsgriller, frivillig slutt på salget eller høy pant. Oslo kommune vurderer å innføre pant på engangsgriller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere