RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bussen har gått for Schøyen

Busselskapet Concordia Bus har vært syltet ned i gjeld. Nå overdras nesten hele selskapet til kreditorene.

Concordia gjennomfører en omfattende finansiell restrukturering, etter å ha inngått en avtale med sine kreditorer om en løsning på gjeldskrisen selskapet har befunnet seg i. Avtalen innebærer at kreditorene overtar 97,5 prosent av konsernet. Dermed sitter de gamle eierne - Martin Schøyens Schøyen-gruppen og den amerikanske storbanken Goldman Sachs - igjen med nesten ingen ting.

Avtalen innebærer at det blir nedskrevet gjeld for rundt 1,26 milliarder norske kroner. Samtidig skyter de nye eierne inn omkring 20 millioner euro i Concordia.

Schøyen-gruppen startet Concordia Bus i samarbeid med den amerikanske storbanken Goldman Sachs i 1999. I 1999 kjøpte partnerne Swebus for 2,7 milliarder kroner, og i 2000 ble Schøyen Bilcentraler innlemmet i konsernet. Concordia klarte imidlertid ikke å håndtere gjelden konsernet bygget seg opp, skriver Aftenpostens nettutgave.

- Fornøyd
Ledelsen i Concordia er fornøyd med at eiere og kreditorer har kommet til en løsning.

- Jeg er meget fornøyd med at forhandlingene kunne sluttføres på en fremgangsrik måte. Det kommer hele konsernet til å dra nytte av. Vi kan nå konsentrere oss om å forbedre vår konkurransekraft og bygge en lønnsom tilvekst på de svenske, finske og norske busstrafikkmarkedene, sier konsernsjef Ragnar Norbäck i en pressemelding.

Konsernsjefen tror pengeinnsprøytingen fra de nye eierne vil kunne styrke selskapets finansielle foretakender og konkurransekraft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere