RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vestfolds skjulte perle

Sist oppdatert:
I skogen ved Stokke ligger en bane som har vært litt i skyggen av sine nærmeste naboer. Det er det ingen grunn til, Vestfold Golfklubb er blitt en strålende bane!

Tidligere var Vestfold Golfklubb den banen man dro til hvis det var fullt på Borre. Men etter kraftig ombygging er banen med på å gjøre Tønsberg-området til landets hotteste golfdestinasjon etter Oslo.

Ingen andre steder kan by på en tilsvarende rekke bra 18 hulls-baner innenfor en halvtimes radius: Borre, Solum ved Holmestrand, Nøtterøy, Vestfold og Larvik. Og som det ikke er nok; nå snakker man også om en ny 18 hulls bane i Sandefjord.

Snål start

Vestfold ble bygget allerede i 1958 og er en av landets eldste 18 hulls-baner. Dessverre satte det også sitt preg på banen lenge. Det var trangt og mye skog, og banen falt av lasset da det ble bygget bedre baner på 1980-tallet. Dermed fikk Vestfold et lite B-stempel sammenliknet med sine naboer ved Horten og Larvik.

Den store omveltningen kom i årene 2000 til 2002. I alt ble seks nye hull bygget, og alle greener, utslagssteder og bunkere ble utsatt for en total fornyelse. Legg til et par nye fairwayer og vi snakker om det som i realiteten skapte et helt nytt golfanlegg.

«På kjøpet» fikk man nemlig også en fin ni hulls-bane.


Snål start, del 2
Likevel har banen også i dag en litt snål start, dog i annen betydning. Første hull er nemlig et kort og enkelt par-tre hull, og det blir litt lite nervepirrende. Særlig når banen fortsetter med et relativt lett par fire-hull.

Løsningen kunne faktisk være å snu halvrundene, slik at man begynner med det som i dag er hull 10. Det ville gitt en mer klassisk start, og etter vår mening et bedre sistehull fordi dagens hull ni er mer utfordrende enn dagens hull 18.

Men dette er bagateller i forhold til hovedinntrykket: Vestfold Golfklubb har blitt en av landets beste baner.

Utfordrende, men tilgivende
Stikkord for Vestfold er utfordringer i massevis, men uten å ta livet av folk.

Spillere som slår langt, har noe å vinne på å velge «Tiger-line». Men trær og rough gjør det samtidig til risikosport.

Spiller du derimot forsiktig, får du problemer med å nå inn til greenen på neste slag.

Lett å komme igang
Som nevnt begynner man altså overkommelig, men det blir tøffere etterhvert.

Denne vennlige velkomsten begynner på en romslig parkeringsplass, går via flotte treningsområder (spesielt er treningsgreenen diger) og følges opp med hyggelig betjening i pro shop og restaurant.

Besøkende trives i Vestfold, og banen gir inntrykk av å være vel etablert.

Åpen parkbane
Ute på banen er ofte utslagene den største utfordringen. Den vanligste avveiningen går på å velge mellom å kline til med driveren over skog, eller legge seg forsiktig frem med mindre grovt kaliber.

Allerede på hull 3 er det åpninger for folk med en liten John Daly i magen. Det er trangt, men mulig å kutte høyresvingen (dogleg) ved å gå over en kolle.

Alterantivet er å legge seg kort. Haken er selvsagt at man da utsetter problemet til andreslaget, og det blir i praksis umulig å nå greenen på to slag. Testpanelet valgte forskjellig, og den forsiktige linjen lønte seg. (Den gjør ofte det!)

Les baneguiden!
Vår anbefaling til gjestespillere er å lese baneguiden nøye før man velger å dra frem driveren. Bunkerne er strategisk plassert i nedslagsområdet, og det står som regel trær i veien for den rette linjen.

Vedlikeholdsmessig holdt Vestfold absolutt mål. Greenene er store og velholdte, likeså fairwayene og utslagsstedene.

Et lite minus for spartansk informasjon på utslagsstedene. Og et stort minus for at baneguiden ikke finnes på internett. Det er synd for ellers er faktisk nettsidene veldig gode!

Vår konklusjon er at Vestfold tåler sammenlikning med de fleste andre baner her i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere