RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anlegg for storhet

Sist oppdatert:
Ingen golfklubber i Norge kan utfordre Losby Gods Golf & Country Club på de gedigne omgivelsene. Heldigvis er banen også bra.

Losby er et golfanlegg av internasjonal klasse. Du merker det allerede ved innkjørselen, hvor en diger portal forteller at du entrer området. Mye av æren for dette tilhører trolig proene David Lloyd og John Uppard. Men også nærheten til det gedigne hotellet gjør Losby til noe spesielt.

Inntrykket følges opp av treningsfasciliteter som er blant de beste i Norge. Drivingrangen er stor (mangler gressutslag, dessverre!) og golfklubben har enorme treningsgreener og veldig gode nærspillområder (store bunkere og innspillsområder). Legg til landets kanskje beste avlastingsbane på ni hull, og du har et flott anlegg.

Store greener

Selve banen er i meget god stand i år. Du merker allerede fra første utslag at fjorårets isbrann er historie. Tee-ene er grønne og velholdte, fairwayene er mosemyke og de store greenene er stort sett jevne og fine.

Første hull er et relativt kort par fem-hull, men det er oppoverbakke, så det er kun gode spillere som legger ballen på kaka med andreslaget. Men uten uhell bør de fleste normalt flinke spillere kunne lande ballen på greenen på tredjeslaget.

Og da begynner problemene: Greenene på Losby er lette å nå, men de er store og undulerte (har bakker). Uten nøyaktige innspill byr en runde på mange treputter.

Noen pletter

Dessverre er det fortsatt noen pletter på Losbys gode rykte. Det verste er hull to. Med 80 meter og nedoverbakke snakker man om et halvt slag med sandwedge. Heldigvis er det planer om å bygge om hullet, for dagens layout er den første - og største - skuffelsen med Losby.

Utrolig nok er det likevel vanskelig å få par, for greenen faller som en akebakke og flaggplasseringene kan være vriene. Men ofte virker dette som litt kunstig mikking for å dekke over et dårlig hull.

Tøff tur i utkanten

Hull tre er greit, men så kommer de to fryktede hullene som har ødelagt mangt et scorekort.

Først Losbys signaturhull; et par fire hull med utslag over vann og andre slaget gjennom en smal kløft. TV 2 Nettavisen har spilt mange runder på banen, men vi har ikke opplevd så ofte at medspillerne er på greenen på andreslaget. Spiller man etter evne, og godtar en bogey, er hullet lettere.

Det samme kan sies om hull fem, som har vann til venstre, skog til høyre, og en hellende fairway. Legg til at du må langt for å få et greit innspill, og man ser konturene av nok et hull over par.

Derfra blir alt så mye greiere.

Lett å få vannskrekk

Elven som går gjennom dalen er utnyttet til fulle, både som naturkulisse, men også til å gjøre vann til Losbys hovedattraksjon på banen. Fra hull åtte og ut er det vann som går igjen. Losby er altså intet for folk med vannskrekk.

Vannet utnyttes til ulike utfordringer. Noen steder for å kurere skjeve utslag, andre steder for å utfordre spillerne til å beregne avstander, legge opp og tenke flere slag fremover. De beste eksemplene er hull 12 og hull 15 - to par fire hull med vann helt opp mot greenen. Men der hull 12 krever nøyaktig lengde på innspillet (det er out of bounds bak og vann foran), er hull 15 som regel en test på nerver (man må ofte 150 meter over vann på innspillet).

Trøsten er at du ikke er første spiller som fôrer fiskene, det gjelder å beholde humøret.

Er du enig med oss, eller har du andre erfaringer med Losby? Si din mening på TV 2 Veggavisens golfseksjon (trykk her)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere