RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenns golf-favoritt

Sist oppdatert:
Flere tusen norske golfspillere er innom Mijas Golf i løpet av en sesong. Mange av dem legger igjen dusinvis av baller i banenes mange hindre.

Golfsesongen er kort i Norge. Derfor er golfbanene på Costa del Sol et yndet mål, og da spesielt strekningen mellom Marbella og Malaga. Her finnes en utrolig tetthet av gode baner, og Mijas Golf er en gammel kjenning for nordmenn på Solkysten.

Olivenlunder
«Klassikeren» er Los Olivos, som henspiller på oliventrærne. Legg på med en utrolig mengde bunkere, mange av dem ondskapsfullt plassert, og du har en bane som premierer den presise.

Allerede på første hull skjønner du hva som kommer: Et kort par fire hull på 301 meter. Haken er at det er mer sand på veien enn i et vanlig norsk sandtak.

Banen ble bygget allerede i 1983, men totalt ombygget i 2000/2001. Den er designet av Robert Trent Jones og du merker mesterens grep langs hele runden. Ingen bunker eller tre er tilfeldig plassert. Ofte må du avveie mellom å gå langt - og nøyaktig - for å få et kort og enkelt innspill, eller å legge opp og utsette problemet.

Derfor er også banen utfordrende, til tross for en begrenset lengde på 5.601 meter fra gul tee. Skulle du overleve til hull 18, kommer nervepresset: Tør du våge Tigerline, som krever rundt 200 meter carry over vann to ganger - eller er du en smart feiging?

Ingen vannmangel
Søsterbanen «Los Lagos» har fått navnet etter de utallige innsjøene som utfordrer både lengde og presisjon. Det begynner relativt enkelt. De første tre hullene er tørre og greie, men så kommer utfordringene på rekke og rad.

Faktisk er det bare noen små hvilepauser uten vann på de neste ti hullene!

Med en lengde på 6007 meter fra gul tee er Los Lagos mer voksen. Men takler du lengde og vann er det faktisk lettere å score bra på denne banen likevel, i hvertfall hvis vi skal tro banenes offisielle slope.

Dårlig stell
Mijas koster fra 44 til 70 euro per runde, avhengig av sesong. Billigst i de norske sommerferiemånedene. Prisen er ikke noe å si på, men vi er ikke helt fornøyd med banepleien.

Morgenen vi spilte var det mange nedslagsmerker og bunkerne var steinharde etter vanning. Omgivelsene er heller ikke spesielt spektakulære. Det er riktignok endel praktfulle villaer å se på underveis, og noen av dem ligger spennende nær. Et feilslått wedgeslag mot greenen, og du kan oppleve at ballen kliner seg inn mellom to solbadende turister som åpenbart har gode nerver.

Strålende golf
Likevel må vi gi den gamle mester Robert Trent Jones honnør. På relativt lite område har han designet to baner som utfordrer den beste, og variasjonen mellom banene gjør at Mijas Golf er et av de mest populære anleggene på Solkysten.

Enkelte av våre testere drar paralleller til den mer prestisjefulle banen San Roque. Det er nok drygt, men likefullt: Det er ikke uten grunn at Mijas Golfs to baner har blitt en slager for mange solhungrige nordmenn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere