RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiske rivaler gifter seg

Foto: VG/Alf Ove Hansen/Scanpix (VG/Alf Ove Hansen/Scanpix)
Sist oppdatert:
Miljøvernministeren vier dem, utviklingsministeren er toastmaster og flere statsråder står på gjestelisten når de politiske motstanderne Inge Ryan (SV) og Bjørg Tørresdal (KrF) gifter seg.

- Vi gleder oss veldig! Det legger vi ikke skjul på, sier det lykkelige paret, og veksler forelskede blikk mellom tørre dokumenter på Ryans kontor på Stortinget.

Midt under regjeringsskiftet – mens KrFs statsråder tok tårefylte avskjed og nye koster fra SV feide inn i regjeringskontorene planla Ryan og Tørresdal bryllup på tvers av partigrensene.

De to politikerne har funnet kjærligheten på Stortinget, og gifter seg 5. november. Vennen Helen Bjørnøy var et selvsagt valg som prest, lenge før hun ble miljøvernminister.

- Jeg har hatt personlig kontakt med henne i mange år, og vi har begge stor respekt for det store arbeidet hun har gjort i Kirkens Bymisjon, sier Inge Ryan, som er SVs nye parlamentarisk leder på Stortinget etter Kristin Halvorsen.

Valgerd forlover
Mens presten i bryllupet er fersk SV-statsråd, er brudens forlover avgått KrF-statsråd. Bjørg Tørresdal har nemlig valgt sin venninne Valgerd Svarstad Haugland som forlover.

- Vi har vært venner i over 20 år, uavhengig av politikken. Vi møttes som lærerkolleger, forteller Tørresdal.

Høsten store politikerbryllup blir en skjønn forening av toppolitikere fra alle partier. Ryan og Tørresdal har invitert 180 gjester fra alle partier på Stortinget til den store begivenheten.

Halvorsen og Høybråten
SVs partileder og ferske finansminister Kristin Halvorsen står på gjestelisten. Det samme gjør KrFs partileder og avgåtte statsråd Dagfinn Høybråten. De to var bitre fiender i valgkampen, men all strid legges til side når bryllupsklokkene ringer i Hana kirke i Sandnes.

Men det er en annen statsråd som kommer til å stå i sentrum på bryllupsfesten i Sandnes kulturhus. SVs utviklingsminister Erik Solheim skal være toastmaster på festen.

- Hvordan er det med bryllupsnervene?

- De finnes ikke. Vi bare gleder oss! Det blir en stor vennefest, og ingen høytidelig middag med bordkort, lange taler og selskapsleker. Vi serverer en varmrett, men det blir runde bord, få taler, underholdning og dans, sier Tørresdal.

- Vi har lagt opp til et kulturelt program, med dans og kos, smiler Ryan.

Ingen fanatisme
Høybråten er blant gjestene som ikke rører alkohol, men Tørresdal tar som sin forlover Valgerd Svarstad Haugland gjerne et glass vin.

- Vi serverer vann, brus og vin. Det blir ingen fanatisme, men vi serverer ikke brennevin, sier Tørresdal.

- Hva med kjolen?

- Den er klar. Den er ikke hvit, røper den kommende bruden.

Politiske krangler forbudt
Politiker-paret har bare fått positive reaksjoner på at de inngår en ekteskapelig allianse fra sine partifeller i SV og KrF.

- Alle synes det er kjekt, sier KrF-politikeren.

- Til og med Stortingets direktør Hans Brattestå har kommentert at han synes det er flott at noen finner kjærligheten i et slikt hus, samstemmer Ryan.

Men de er enige om å passe på at de ikke kommer i samme komite på Stortinget, og har avtalt noen spilleregler i det daglige politiske arbeidet.

- Vi tar ikke replikk på hverandre, sier Tørresdal.

Hun ber Ryan heller bruke KrFs Jon Lilletun som skyteskive når SV er uenig med KrF på Stortinget. Hvordan frieriet skjedde vil paret ha for seg selv, men de klarer ikke helt å dy seg likevel:

- Han fridde på en veldig ordentlig måte. Det var veldig romantisk, sukker Tørresdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere