Gå til sidens hovedinnhold

49.000 kroner for én uke

Det finnes fortsatt ledige utleiehytter i påsken. De mest eksklusive kan du derimot bare glemme.

Hos Beitostølen Booking Service er det fortsatt muligheter for å skaffe seg tak over hodet i påsken.

Fortsatt ledig
- Vi har vel rundt 80 privateide hytter og leiligheter som vi leier ut her oppe. Det er ikke helt fullt i påsken ennå, men jeg tror nok det blir det, sier bookingmanager Lotta Andersson til Nettavisen.

Andersson legger ikke skjul på hvilken hytte som er den desidert mest populære.

- Når det gjelder Bjørndalen-hytta, er det kamp om plassene. Vi kunne vel leid ut fire slike hytter nesten hver helg hele sesongen, sier hun.

29 senger
Leieprisen på skiskytterens 360 kvadratmeter store tømmerhytte er på solide 49.000 kroner for en påskeuke. Den har til gjengjeld ni soverom og hele 29 senger. Resten av sesongen varer leieprisen på hytta fra 27.000 kroner til 49.000 kroner per uke.

- Den er selvfølgelig utleid, men det er fortsatt mange som sitter litt på gjerdet og venter når det gjelder flere av de andre hyttene, forteller Andersson og legger til:

- Noen leier fra år til år, mens andre booker påskehytta et halvår i forveien, forklarer hun.

- Påsken er bankers
Eks-skistjernen Anita Moen, som har vært med å ta hele seks stafettmedaljer i VM- og OL-sammenheng, har utleiehytte i Trysil.

- Den er utleid, påsken i Trysil er bankers. Man må være ganske tidlig ute for å skaffe seg en påskehytte der, sier Moen til Nettavisen.

Anita Moens hytte, som er utstyrt med seks soverom og 14 senger, koster 30.000 kroner å leie for hele påsken.

Trysil Booking har drøyt 400 hytter og leiligheter til leie. Du skal være kjapp dersom du skal sikre deg en til påske.

- Den første helgen er det litt ledig, i selve påskehelgen (onsdag til søndag journ.anm) begynner det å bli verre, da har vi vel mellom ti og 15 hytter ledige hytter, sier salgssjef i Trysilfjellet Alpin AS Sondre Amdahl til Nettavisen.

Trege nordmenn
Amdahl forteller at nordmenn generelt er trege til å booke hytte til påsken.

- Det er klart at det er mange som bestiller allerede den dagen de reiser fra hytta. En god del har likevel bestilt de to siste ukene, men vi nordmenn er tregere enn foreksempel dansker til å sikre seg hytte til påske, sier han.

Les flere hyttesaker i Nettavisens hyttemagasin.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021