Gå til sidens hovedinnhold

5-åring får e.coli-erstatning

Den fem år gamle Meland-gutten som ble e.coli-smittet i januar i år, får 75.000 kroner fra Gilde. 18 personer får i alt 1,13 millioner kroner.

5-åringen var den første av de smittede barna som ble nyresyk. Han ble innlagt på Haukeland universitetssykehus med nyresvikt, etter å ha blitt syk 22. janaur.

I en pressemelding fredag opplyser Gilde at de utbetaler «økonomisk bidrag» til 18 pasienter og deres familier etter e.coli-skandalen. Beløpet varierer fra 20.000 kroner til 175.000 kroner, avhengig av hvor syke pasientene ble. Til sammen utbelates 1.130.000 kroner.

Gilde understreker i pressemeldingen at bidraget kommer i tillegg til de rettslige kravene pasientene kan ha mot selskapet, og som fastsettes individuelt med forsikringsselskapet.

Det er jusprofessor Peter Lødrup ved Universitetet i Oslo som i en rapport har kommet med anbefalinger om hvilket nivå bidraget skal være på.

- Vi har valgt å følge professor Lødrups konklusjoner. Jeg forstår at kroner og øre ikke kan kompensere for hva disse barna og deres familier har vært gjennom. Likevel håper jeg at bidraget kan fungere som en liten håndsrekning i en vanskelig tid, sier konsernsjef Axel Krogvig i Gilde i pressemeldingen.

Fire kategorier
Pasientene deles inn i fire kategorier. 5-åringen fra Meland havner i den tredje kategorien - «Pasienter med utviklet nyresvikt». I alt ni personer havner i den kategorien, og får 75.000 kroner hver.

Ifølge pressemeldingen fra Gilde får personer som ble «Smittet, men ikke innlagt på sykehus eller kortvarig sykehusopphold» 20.000 kroner, mens «Pasienter uten konstatert nyresvikt, men sykehusopphold av forskjellig lengde» får 50.000 kroner hver.

Familien til 4-åringen som døde av e.coli-smitten, får 175.000 kroner.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?