Gå til sidens hovedinnhold

10 ganske store fra 50 Cent

Sutrekoppen vil ha tilbake tronen.

50 Cent
The Big 10
G-Unit

Det er mer enn to år siden 50 Cent slapp sitt fjerde album «Before I Self Destruct», og selv om han ikke er i nærheten av å ha ødelagt seg selv, er hans tilstedeværelse i musikkverdenen veldig langt unna «In Da Club»-perioden. På den tiden solgte han ut Oslo Spektrum. Nå er han for lengst nedgradert til Rockefeller. Oppfølgeralbumet har blitt utsatt gjentatte ganger, til New York-mannens offentlige frustrasjon via Twitter, og mens han venter på grønt lys fra sine sjefer hos musikkselskapet Interscope (pluss Eminem og Dr. Dre), disker han opp med en gratis gateplate til fansen. Og til tvilerne. Det er tydelig at 50 Cent føler at han har mye å bevise, nå som gamle uvenner som Rick Ross er mye mer populære.

- Når folk sier at jeg har falt av, så vil jeg at dere skal spørre dem «når?», sutrer 50 på den stilige, Jake One-produserte åpningssporet «Body On It», før han selv svarer: - «Curtis»-albumet? Okay, så nummer 1 er ikke bra nok? Jeg gav dere «Ayo Technology», den var nummer 1!

Corny med slik prat, og nesten litt unødvendig, men det er hyggelig med gratis, lovlig musikk. Det er dog like greit at «The Big 10» ikke er hans offisielle comeback-forsøk, ettersom det er tydelig at mye av materiale er låter som ikke holder mål til et ordentlig album. Noe lyder utdatert, som «Off and On» og «You Took My Heart», mens andre spor har blitt tamme, som singelen «Queens», hvor han introduserer sin kvinnelige rapper Paris. Hun er «ny» på G-Unit, men det er lett å høre at jenta fra hans nabolag har holdt på i mange år. På godt og vondt.

Heldigvis er hans andre nye artist Kidd Kidd i bedre form på «Niggas Be Scheming» og «Shooting Guns», mens «gode» gamle Tony Yayo underholder på sin dumme måte via to spor. Andre bidrag som drar opp er fra produsenter som DJ Khalil og Scoop Deville. 50 selv lyder fortsatt bra, og selv om han her ikke byr på anthems som vil sette gatene på hodet, beviser rapperen at han selvfølgelig fortsatt gjelder når det kommer til hip-hop. Verre blir det med den store radiohit’en han trenger for å få med resten av verden. Vi krysser fingrene for at 2012 blir året Curtis igjen løser gåten kalt landeplage.

Kommentarer til denne saken