RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lurte kona til selvmordspakt

Sist oppdatert:
Kvinnen holdt på å drukne etter at ektemannen hadde lurt henne til å tro at selvmord ville bringe henne til et utenomjordisk nettverk.

Den 32 år gamle mannen ble torsdag i Gulating lagmannsrett dømt til fengsel i syv år for to overlagte drapsforsøk på kona si - drapsforsøk som må være blant de mest bisarre i norsk historie, skriver VG.

Det hele begynte etter at ekteparets firma gikk konkurs i 2000, og de var separert i en periode. Etter at de flyttet sammen igjen, bestemte 32-åringen seg for å utnytte den universitetsutdannede kvinnens interesse for overnaturlige fenomener for å få økonomien på fote igjen.

Han diktet opp mediet «Per», som han sa hadde kontakt med et utenomjordisk nettverk som skulle hjelpe mennesker til å få et bedre liv, både personlig og økonomisk sett. Storheter som Albert Einstein og Fridtjof Nansen var med i nettverket, hevdet han. Det var bare en hake: For å få kontakt med nettverket måtte man dø.

I mars 2002 sa ektemannen at «Per» befalte dem å tegne to livsforsikringer på syv og tre millioner. Samme sommer kjørte ekteparet med sin lille datter til Rogaland for å fullbyrde selvmordspakten. Ved Hovsvatnet, like nord for Moi, sa 32-åringen at «Per» befalte at kona skulle kjøre.

Selv satte han seg i baksetet sammen med datteren, la ned seteryggen og rullet opp vinduet, slik at det skulle bli lett for ham å komme seg ut med barnet. Men kona stusset da hun så at ektemannen svømte ut av den synkende bilen. Da vannet var blitt så høyt at hun svelget det, valgte hun også å komme seg ut.

Allerede morgenen etter forsøkte mannen å drepe kona på nytt, ved å kaste et stereoanlegg tilkoblet strøm opp i badekaret hun satt i. Kvinnen fikk kastet anlegget ut av karet, og overlevde. Kort etter tilsto mannen at de to hendelsene egentlig hadde vært drapsforsøk. Mannen har anket straffeutmålingen til Høyesterett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere