RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lege knivdrept

Sist oppdatert:
En mannlig lege er drept på Centrumsklinikken i Oslo. Gjerningsmannen er på frifot. Tips? Vaktsjef@nettavisen.no eller 21 00 60 10

Legen skal ifølge operativ uteleder Snorre Haugan ha blitt stukket flere ganger i nakke- og halsregionen. Han døde på stedet.

Les også:Vitne: - Jeg tenkte det var alvorlig

Gjerningsmann på frifot
Drapet skjedde onsdag ettermiddag inne i lokalene til Centrumsklinikken i 5. etasje på Arbeidersamfunnets plass 1, der den drepte jobbet. Politiet fikk melding kl 12.37.

Flere vitner
Vitner har beskrevet den mistenkte som en person av arabisk eller iransk opprinnelse. Mannen er 170 centimeter høy og kraftig. Han var også iført mørkeblå bukse, mørke sko og en sort parkas.

Flere personer var vitne til knivstikkingen, bekrefter politiet.

Gjennomsøker bygget
Krimteknikere ankom stedet ved 13.30-tiden. Politiet jakter fortsatt på gjerningsmannen, men vet ikke med sikkerhet om han har stukket fra stedet eller befinner seg i bygningen.

Gjerningsmannen har blitt observert av vitner ved heisen i fjerde etasje, etasjen under der legeklinikken holder til.

Politiet er ved 14.30-tiden i ferd med å avslutte søket i blokka, uten resultat. Operativ uteleder mener gjerningsmannen trolig har forlatt åstedet og blokka gjennom et annet forretningslokale i samme bygning.

Åstedet ligger vis-a-vis Politidirektoratets lokaler i Oslo sentrum.

- Kan fortsatt være bevæpnet
Operativ uteleder opplyser til TV 2 Nettavisen at kniven ikke er funnet, og at mannen derfor fortsatt kan være bevæpnet.

- Vi fortsetter søket gjennom bygningen, både for å forsikre oss om at gjerningsmannen ikke er der, men også for å være sikker på at det ikke finnes flere offer, sier uteleder.

Ba folk forlate bygningen
Daglig leder Eilert Paulsen ved Sentrum Scene bekrefter at det var en mindre datakonferanse med cirka 100 deltakere i kjelleretasjen i dag og at deltakerne ble bedt om å forlate bygget da politiet ankom.

- Vi har hentet ut en god del folk, men det er ikke snakk om noen evakuering. Det er for å gjøre lettere for oss å gjennomsøke bygningen, sier operativ uteleder Snorre Haugan.

Gjestene som sitter på en kafe like ved klinikken sier til TV 2 Nettavisen at de ikke oppdaget dramaet før politiet ankom stedet.

Området rundt inngangen til legekontoret er sperret av.

- Forskrekket
- Det er forskrekkende at noen slikt kan skje her, sier en kvinne som jobber i fjerde etasje i bygget, under der knivstikkingen fant sted.

Kvinnen sier til TV 2 Nettavisen at hun ikke hørte noe, før hun til slutt ble hentet ut av bygningen av politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere